21:25, ned, 5. Maj

Fištravec: “V Dogošah ne bo nihče odlagal smeti!”





Dr. Andrej Fištravc, župan in kandidat za župana MOM je podal izjavo za medije v zvezi z odlaganjem smeti v Dogošah. Povedal je:

Fištravec

“Očitno smo prišli do točke, ko bivši župan začenja odkrito lagati, samo zato, da bi pridobil kakšen glas ali dva tistih najmanj poučenih volivk in volivcev. Na vseh soočenjih drugega kroga se je namreč pokazalo, da so se vsi megalomanski “projekti” protikandidata razblinili v nič in pustili Mariboru samo dolgove, s katerimi smo se morali ukvarjati zadnje leto in pol, hkrati pa ni bil sposoben predstaviti ene same prodorne ideje, kako Maribor potegniti iz sedanje krize in omogočiti ljudem nova delovna mesta.”

“Njegova zadnja lažna “trditev” je bila na soočenju na POP TV, ko je dejal, da bi naj MOM v tajnosti načrtovala projekt odlaganja smeti v Dogošah. To je popolna laž. Javno podjetje Snaga namreč izdeluje načrt predelave odpadkov, ki bo omogočal, da MOM odlagališča sploh ne bi več potrebovala. Niti na sedanji lokaciji, kaj šele v Dogošah. Načrti so v fazi idejne zasnove in ko bodo pripravljeni do te mere, da bodo lahko predstavljeni javnosti, bo vodstvo MOM omogočilo tudi strokovno javno razpravo. V vsakem primeru pa bo šlo za najsodobnejše tehnologije, ki ne obremenjujejo okolja, ljudem omogočajo nova delovna mesta, vsem Mariborčankam in Mariborčanom pa dolgoročno nižje cene odvoza odpadkov.”

“Morda, glede na trditve bivšega župana, za njim še vedno trdno stoji lobi, ki bi rad v Mariboru za drag denar postavil sežigalnico smeti, ki je ekonomsko bistveno manj upravičena in hkrati bistveno bolj obremenjuje okolje.”

Druge novice

Comment

  • božidar

    16 oktobra, 2014

    fištravec je navadni lažnivec. Na treh soočenjih je dejal da bo v Dogošah predelava odpadkov. Dejal je, da papir, steklo, konzerve ne smrdijo. To so za njega gradbeni odpadki. Saj ne ve kaj govori. Naj vrne doktorat.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.