04:39, pon, 6. Maj

Fištravec želi razrešitev Fišerjeve





Andrej Fištravec, župan Mestne občine Mariboru, je javno pozval člane sveta zavoda Mariborskih lekarn Maribor, naj na današnji seji razrešijo dir. Marifarma Romano Fišer. Njeno vodenje podjetja se zdi Fištravcu “moralno nesprejemljivo in nehigiensko“. Ali bodo člani steva zavoda sledili njegovemu pozivu, še ni znano.

dr. Andrej Fištravec, župan MOM
dr. Andrej Fištravec, župan MOM

Glede na informacije o nekorektnem zaposlovanju družinskih članov direktorice podjetja Marifarm mag. Romane Fišer, je Fištravec javno pozval člane sveta zavoda Lekarn, naj jo na današnji seji pozovejo k odstopu. Pred tem je z njo govoril tudi osebno, a je danes pojasnil, da “sama ne želi odstopiti, zato sem pozval člane sveta zavoda, naj sprejmejo primerno odločitev.”

marifarm

Fištravec je njena oz. tovrstna ravnanja za vodstvene kadre podjetij ocenil kot neprimerna in neskladna s korporativno politiko vodenja podjetij. Opozoril je še, da je “gospa Fišer s tem povzročila tudi oškodovanje podjetja, kar je za Maribor nesprejemljivo”. Predvsem, pojasnjuje Fištravec, je škodila ugledu podjetja, zato upa, da to ne bo vplivalo na njegovo prodajo (kajti trenutno sta aktualni dve zavezujoči ponudbi).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.