00:18, sre, 15. Maj

Fištravec znova javno vabi Cerarja na uradni obisk Maribora





Mariborski župan Andrej Fištravec je danes predsednika vlade Mira Cerarja znova povabil na uradni obisk v Maribor. Kot je ob tem povedal, je to že šesto vabilo, ki ga je poslal premierju, tudi tokrat z namenom, da se ta seznani z vizijo in programi mesta. Župan ob tem zavrača njegove navedbe, da mariborska mestna oblast nima izdelane vizije mesta.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot je Fištravec zapisal v javnem pismu, ga je k vnovičnemu vabilu spodbudil prav Cerarjev nedavni intervju za časnik Večer, v katerem je premier med drugim dejal, da so razmere v Mariboru takšne, da terjajo odločnejšo pozornost vlade.

Ob tem se ne strinja z njegovimi, kot je dejal Fištravec, napačnimi informacijami, da mariborska mestna oblast ne zna jasno povedati, kaj hoče od vlade oziroma, da nima vizije. “Ne drži ne eno, ne drugo,” je zatrdil mariborski župan.

Kot je dodal, mu želijo prav to že od nastopa njegovega mandata avgusta lani neuspešno predstaviti, saj je tokratno uradno vabilo že šesto, vendar dlje od priložnostnih krajših srečanj ob Cerarjevih strankarskih obiskih in njegovih občasnih udeležbah na prireditvah v mestu doslej niso uspeli priti.

Fištravec meni, da si Mariborčani nedvomno zaslužijo Cerarjev uradni obisk, pri tem pa mu je jasno, da od premierja ne morejo pričakovati, da bo namesto izvoljene lokalne politike oblikoval vizijo mesta.

Zato je župan omenil vrsto dokumentov, od celostne prometne strategije, lokalnega programa za kulturo, strategijo razvoja mesta do leta 2030, strategijo razvoja regijske turistične destinacije, lokalnega energetskega koncepta in lokalnega programa mladih, ki so jih v Mariboru v zadnjem obdobju že sprejeli.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.