14:27, čet, 28. Mar

FOTO: Biserna poroka v občini Lenart





V soboto, 13. maja, sta svojih bisernih 60 zakonskih let praznovala gospa Jolanda in gospod Štefan Vereš iz Lenarta.

“K oltarju sta, s prvotnima pričama, pristopila v Cerkvi sv. Lenarta, kamor so ju skupaj s svati ponosno pospremili njuni trije otroci, hčerki Vida in Vesna ter sin Silvo s svoji družinami Civilni obred biserne poroke je opravil župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, cerkveni obred pa farni župnik Marjan Pučko,” so sporočili iz občine Lenart.

Bisernoporočenca sta se spoznala na vlaku, ko je Štefan odhajal na služenje vojaškega roka v Zagreb, Jolanda pa v službo v Ljubljano. Poročila sta se 11. maja 1963 leta v Murski Soboti. Po poroki sta stanovala v Mariboru in v Lenartu zgradila hišo. Oba sta bila do upokojitve zaposlena v Mariboru, Štefan v tovarni TVT Boris Kidrič in Jolanda v tovarni Svila.

“Zakoncema je skupna ljubezen in spoštovanje do sočloveka, prijateljev, narave. Dokler jima je zdravje služilo sta rada gobarila in bila aktivna v družbi.
S svojo naklonjenostjo in medsebojno ljubeznijo, ki jo negujeta že častitljivih 60 let sta v zgled vsem nam, mlajšim generacijam. Želimo jima še veliko srečnih in aktivnih skupnih let sredi svojih najdražjih,” še zapišejo na občini.

Iskrene čestitke tudi iz uredništva lokalec.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.