01:25, ned, 28. Apr

FOTO: Danes so se kolesarji popeljali po kolesarski povezavi Majšperka, Kidričevega, Hajdine in Ptuja





Danes popoldan je bila otvoritvena vožnja po novozgrajeni regionalni kolesarski povezavi, ki povezuje občine Majšperk, Kidričevo, Hajdino in Ptuj.

Kolesarji so se zbrali na parkirišču na Bregu v občini Majšperk in se odpravili po kolesarski poti najprej do Ptujske Gore, nato pa v Lovrenc na Dravskem polju, kjer so jih sprejeli kolesarji iz občine Kidričevo. Nekateri so se tam zaustavili in se vrnili domov, skupina največjih kolesarskih zanesenjakov pa je nadaljevala pot z vmesnimi postajami, na katerih so se jim priključevali še drugi kolesarji skozi naselja občin Kidričevo in Hajdina vse do Ptuja. Tam so imeli še predvideno pogostitev in slovesnost.

Odprtje kolesarske povezave Majšperk-Kidričevo-Hajdina-Ptuj
Župan Majšperka Sašo Kodrič je dal znak za start kolesarjem

Kolesarska pot skozi vse občine ima pravzaprav svoj dolgoletni razvoj. Težnje po kolesarski povezavi Mestne občine Ptuj s perifernimi občinami so bile dolgoletne. Sprva zato, da bi zagotovili trajno mobilnost tudi za kolesarje, ki bi lahko na Ptuj prišli v službo s kolesom, nato pa tudi za potrebe vse bolj razvijajočega kolesarskega turizma. Tega pa v posameznih občinah tudi razvijajo. Z ustrezno infrastrukturo, izgrajenimi in povezanimi kolesarskimi potmi, ob katerih lahko ponudijo kolesarjem še kaj več kot počivališča, jim tudi uspeva.

Postanek v Lovrencu na Dravskem polju

V samem projektu “Gradnja regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v Spodnjem Podravju odsek 1 Ptuj – Hajdina – Kidričevo – Majšperk” so prav naštete občine: MO Ptuj, Hajdina, Kidričevo in Majšperk. Kako veliko zanimanje je za kolesarjenje pa se je videlo tudi danes, saj se je na otvoritveno vožnjo spravilo res veliko kolesarjev.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.