13:20, čet, 2. Maj

FOTO: Danes so v Kungoti odprli knjižnico





V Hiši več generacij v Kungoti so danes zvečer odprli že 21. enoto Mariborske knjižnice. Na odprtju so sodelovali v kulturnem programu učenci OŠ Kungota, Svečinski nonet in pravljičar Mariborske knjižnice Robert Kereži.

Ta enota sicer ni velika, vendar je v njej leposlovje za vse generacije. Prav tako pa bo v knjižnici na voljo tudi vse ostalo gradivo, tudi nekaj iger iz igroteke, prav tako časopisi in revije. Uporabniki pa si bodo lahko sposodili tudi e-gradivo tako kot v vseh ostalih enotah Mariborske knjižnice. Ves mesec marec je omogočen brezplačen prvi vpis v knjižnico. njižnica Kungota je v prvem nadstropju Hiše vseh generacij Kungota, kjer so se pred časom bili prostori vrtca in Osnovne šole Kungota.

Odprtje Knjižnice Kungota
Odprtje Knjižnice Kungota

V knjižnico se lahko vpišejo vsi občani, saj je enota namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim. Letna članarina za zaposlene znaša 13 evrov, za študente in upokojence 10 evrov. Članarine so oproščeni: otroci in mladostniki do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni in invalidi, s predloženim ustreznim veljavnim dokazilom/ potrdilom. Članstvo v Mariborski knjižnici omogoča dostop do celotne ponudbe vseh enot, dejavnosti in storitev, kar pomeni, da si z enotno člansko izkaznico lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa uporabljate tudi e-storitve na daljavo, ki jih ponujajo na spletni strani.

V knjižnici so otrokom, mladostnikom in odraslim na voljo leposlovna dela različnih žanrov in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja. Za izposojo na dom so na voljo dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov. Z izkaznico Knjižnice Kungota si lahko izposojate tudi elektronske knjige na portalu Biblos in zvočne knjige. V knjižnici lahko prebirate domače časnike in revije, starejše številke si lahko izposodite tudi na dom.

Na voljo je tudi brezplačna uporaba osebnega računalnika z dostopom do interneta, kataložnega brskalnika Cobiss+, do različnih elektronskih podatkovnih zbirk in urejevalnikov besedil. Dokumente lahko tudi natisnete, pri čemer vam izpise zaračunavajo po veljavnem ceniku. Brskate lahko po elektronskih virih, dostopnih v prostorih knjižnice, brezplačen je tudi dostop do spleta preko mobilnih naprav (prenosni računalniki, dlančniki, druge mobilne naprave).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.