12:39, sob, 20. Jul

FOTO: Darovali “vijol’čno kri”

NK Maribor je pod vzhodno tribuno znova pripravil tradicionalno, že šesto krvodajalsko akcijo “Vijol’čna kri za vse ljudi”.

Vijol’čna kri za vse ljudi” je tudi letos stekla na Ljudskem vrtu. Gre za krvodajalsko akcijo, ki jo NK Maribor tradicionalno organizira že šesto zapovrstjo v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem Maribor.

krvodajalska nk maribor (6)

Mojca Pepelnik, organizatorka krvodajalske akcije je dejala, da “na takšen način pokažejo, da NK Maribor ni samo nogometni klub, ampak klub, ki zares pomaga drugim ljudem.” Krvodajalce sta pozdravila tudi nogometaša NK Maribor Aleš Mertelj in Denis Šme. Darovalce sta spodbujala, dajala avtograme in se fotografirala z osebjem transfuzijskega oddelka.  

Navijači NK Maribor so znova dokazali, da imajo veliko srce in se v njih pretaka ogromno vijolične krvi. “Darujem redno, zdaj pa ko je taka posebna akcija, ki jo organizira klub, jo dam še z večjim veseljem,” je povedal eden od navijačev.

Kot je še bilo slišati med darovalci krvi, številni z veseljem čakajo na krvodajalsko akcijo NK Maribor. Darovalcem pa se klub zahvali tudi klub z malico na častni tribuni s pogledom na Ljudski vrt.

Letos so beležili tudi novi rekord. Tako so od jutra do popoldneva zabeležili 236 sprejemov, 178 odvzemov krvi, donatorji pa so tako darovali več kot 80 litrov vijol’čne krvi.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.