14:53, ned, 28. Apr

FOTO: Družini z novorojenima dvojčkoma plaz uničil dom





Kruta usoda je te dni zaznamovala marsikatero družino v Slovenijo. Ujme, poplave in plazovi ne prizanašajo. Tudi družini , ki se je nekaj dni pred poplavami, razveselila rojstva dvojčkov, med nedavno ujmo pa so zaradi plazu morali zapustiti dom, v katerega ju komaj pripeljali.

Zdaj družinska prijateljica Urška prosi Slovence, da družini, ki je morala zbežati iz ogrožene hiše, na nek način pomagajo. “Moji prijateljici Darji  se zgodila tragedija … plaz jim je totalno uničil domačijo!!”

Plaz je prinesel goro kamenja v hišo. Vir: Facebook, Velišček Urška

Pravi, da je ob vsej tragediji zmedena in ne ve, točno, kako bi se jim lahko pomagalo, a odprli so poseben tekoči račun, kamor bi se stekala denarna pomoč, Veliščkova še pravi, da družina zdaj materialnih dobrin nimajo kam dati, saj trenutno živijo pri družinskih prijateljih.

Hišo, ki jo je ogrozil plaz, so morali zapustiti nekaj dni za tem, ko so dvojčka, gre za nedonošenčka, pripeljali domov in se veselili njunega rojstva. Pravi še, da so ob plazu imeli hitro intervencijo, zaradi katere so hvaležni, da so živi in na varnem.

Družina je v tem času zbrala stvari, ki so jih potrebovali, zato smo podatke za nakazilo odstranili.

Druge novice

Comment

  • Renata

    8 avgusta, 2023

    Pohvalna iniciativa. Samo opozorilo: Društvo Humanitarček svari, da donacije na zasebne TRR fizičnih oseb vplivajo na socialne transferje in druge pravice, kjer se upošteva premoženje! Tudi koda namena CHAR ne pomaga za to.
    Za nakazila se povežite z lokalno humanitarno organizacijo ali društvom, ki naj odpre poseben sklic za družino, kjer se potem zbirajo sredstva. Če kdo organizacijam ne zaupa, je še vedno možnost zbiranja gotovine in osebna predaja.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.