20:29, pon, 29. Apr

Kočevec Andrej dobil priložnost za novo življenje, ni več opravljanja potrebe v postelji, a manjka mu še streha nad glavo





Andrej iz Kočevja, moški, ki je bil zaradi bolezni prikovan na posteljo, po poročanju portala Preiskovalno pa naj bi nanj za lep čas pozabile vse pristojne službe, ima velike razloge za veselje.

Poročali smo o tem, da sta novinarki portala Preiskovalno ob poročanju o njegovem klavrnem stanju in katastrofalnih razmerah, v katerih je živel, opozorili na občini Kočevje in na pristojnih službah na stisko Andreja.

Spal, jedel in opravljal potrebo v postelji

Iz postelje sam ni mogel, ob ležišču se je hranil in opravljal potrebo. Zanj je v veliki meri po svojih močeh skrbela soseda Slavica.  Po objavah in poročanju o veliki stiski Andreja pa je stekla reševalna akcija, da bi Kočevec imel dostojne prostore in dostojno tudi živel.

Zdaj sam naredi nekaj korakov

Minilo je mesec in pol časa, v tem času je Andrej že na boljšem. Ni več priklenjen na posteljo, nekaj korakov lahko naredi sam s pomočjo bergel. Stanovanje ima delno obnovljeno, poročajo na portalu Preiskovalno.si. Veliko so mu pomagali dobri ljudje, tudi stanovanje so mu očistili in ga opremili. 4.000 evrov so prispevali radijci iz Radia 1.

A stanovanje žal zamaka, zato potrebuje Andrej novo streho nad glavo.

Soseda Slavica mu še naprej pomaga

Fizioterapevtke mu je priskrbela in plačala soseda Slavica, čeprav ima skromo pokojnino. Tako zdaj Andrej vsak dan telovadi in  pridobiva kondicijo. To je zaradi oslabelosti in oslabljenosti mišične mase izgubil. Zdravstveni dom Kočevje mu je naklonil uradne fizioterapije, na katere se bo Andrej moral odpraviti, saj jih ne izvajajo na domu. Pravi še, da se bo obril, šel k frizerju. Soseda Slavica pa še, da bo tudi delal.

Po stopnicah vzvratno, korak za korakom

Ekipa portala ga je obiskala in ga popeljala na kavico. Končno je lahko po stopnicah šel ven iz stanovanja. Bilo je težko, a pišejo, da je bil kljub naporu kot prerojen, saj je lahko bil spet zunaj. In v ribiškem lokalu so ga radostno sprejeli in mu čestitali, da je prišel. Dobre volje je povedal, da je nekaj denarja še ostalo od dobrodelne akcije radia in da bo dobil novo streho, ki jo nujno potrebuje.

Ljudje prevzeli breme

Portal Preiskovalno pa ob vsej zgodbi o Andreju izpostavlja, da so srčni ljudje prevzeli nase breme, ki bi ga morala opraviti država s svojimi institucijami. In da še poteka inšpekcijski nadzor nad delom kočevskega centra za socialno delo, kjer naj bi po poročanju portala celo zavračali pomoč Andreju. Več o tem, kaj so v poldrugem mesecu dni naredili dobri ljudje za Kočevca Andreja, kako so mu pomagali in kaj je bilo pred tem, lahko preberete TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.