00:46, sre, 15. Maj

FOTO: Družinsko podjetje Jelenov greben odprlo nov turistično-proizvodni center





Družinsko podjetje Jelenov greben iz Podčetrtka je v Olimju odprlo nov turistično-proizvodni center, s katerim želi prispevati k povezovanju in trajnostnemu razvoju kraja. Kot je povedal lastnik podjetja Borut Ježovnik, so se za gradnjo centra, ki je stal več kot dva milijona evrov, odločili, da razbremenijo kmetijo Jelenov greben.

“Borut je človek z norimi idejami. Danes se spomni, jutri zida, pojutrišnjem pa že odpira.”

Odprtja se je udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da je Ježovnik s svojim delom in idejama močno zaznamoval razvoj turizma v Olimju. “Borut je človek z norimi idejami. Danes se spomni, jutri zida, pojutrišnjem pa že odpira. Želim si, da bi imeli v Sloveniji če več takšnih nadobudnih ljudi,” je še dodal Počivalšek.

Ježovnik pa je dejal, da so z novim centrom želeli prikazati, da kmetijske in druge izdelke sami proizvajajo in prodajajo. “Turistično-proizvodni center, za katerega je ideja tlela leta in leta, je dodana vrednost že obstoječi ponudbi Jelenovega grebena. Za njegovo gradnjo smo pridobili tudi evropska sredstva,” pravi Ježovnik.

Velikost novega turistično-proizvodnega centra je 1500 kvadratnih metrov, njegova gradnja pa se je začela pred 2,5 leti. V centru je devet postojank skozi katere je prikazan celoten proces proizvodnje izdelkov podjetja Jelenov greben, od surovine do končnega, zapakiranega izdelka.

Po Ježovnikovih besedah se marsikdo začetkov podjetja Jelenov greben spominja po gojenju šampinjonov, kompostu in konzerviranih izdelkih. Danes poleg teh izdelkov nudijo še domače marmelade, žgane pijače, piškote, suho sadje, oreške, jelenje salame in pršute. Poleg živilskih izdelkov ponujajo tudi lasersko-gravirane izdelke in keramične izdelke iz gline.

V podjetju Jelenov greben je zaposlenih okoli 30 ljudi.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.