04:11, pet, 17. Maj

FOTO: Dva dni martinovanja na Ptujski Gori





Včeraj in danes so na trgu Ptujske Gore priredili martinovanje. Tako so uradno krstili mošt v vino, hkrati pa je današnji dogodek pomenil tudi zaključek projekta Jeseni v Halozah.

Včeraj, na Martinovo soboto so na trgu Ptujske Gore priredili martinovanje. Poskrbeli so za vino, kulinariko in zabovo z Frajkinclari in drugimi ansambli. Po današnji nedeljski maši pa so tudi uradno blagoslovili vino oz. krstili mošt v vino. Martinovanje so priredili člani Turističnega društva (TD) Ptujska Gora, Društva vinogradnikov in sadjarjev občine Majšperk ter Društva žena Tisa Ptujska Gora.

Tradicionalno martinovanje z blagoslovom mladega vina, je opravil pater Toni Brinjovc. Poskrbeli so tudi za bogat kulturni program, ki ga je spremljala še peka kostanja ter ponudba haloškega vina in domačih dobrot na trgu Ptujske Gore.

V teh dneh martinovanja je v Majšperku potekal tudi Martinov balonarski festival, ki sta ga priredila organizira Občina Majšperk v sodelovanju z Balonarskim klubom OPA. Danes zjutraj jim je bilo vreme končno naklonjeno, tako, da so lahko z balonom tudi poleteli. Na polet se je podal tudi žušan Občine Majšperk, Sašo Kodrič.

Več jutri v Občinskem informatorju, ob 18.30, na BK TV.

FOTO: FB Občina Majšperk
FOTO: FB Občina Majšperk
FOTO: FB Občina Majšperk
FOTO: FB Občina Majšperk

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.