09:02, pet, 3. Maj

FOTO: Festival vin Osrednjih slovenskih goric v Sveti Trojici znova uspešen





Društvo Vincar je skupaj z društvi vinogradnikov šestih občin Osrednje slovenskih goric poskrbel za odličen 6. Festival Vincar, ki se je zgodil sinoči v kleti frančiškanskega samostana v Sveti Trojici.

Večkrat je bilo sinoči lahko slišati, da je vsako leto boljši in da je prav takšen, kot je, dobrodošel, saj je klet ravno toliko velika, da se lahko spravi tja več ponudnikov vin, vinogradnikov in društev, hkrati pa dovolj majhna, da ostane pri tem intimno vzdušje, pri katerem se lahko tako vinogradniki kot obiskovalci pogovarjajo in družijo.

Društvo Vincar je poskrbelo za predstavitev vinogradnikov iz več občin, hkrati pa tudi za pogostitev s tradicionalnimi domačimi jedmi.

Na festivalu so bile tudi tri kraljice. Prva je bila tista, ki je pravzaprav zaslužna za ta festival, Martina Breznik Krajnc, ki je pred leti kot takratna cerkvenjaška vinska kraljica imela idejo, ki jo je skupaj z Društvom za ohranjanje kulture Vincar in drugimi društvi uresničila. Zdaj je imela v gosteh aktualno cerkvenjaško vinsko kraljico Patricijo Peklar in prav tako aktualno ljutomersko vinsko kraljico Sandro Kaučič.

Prisotni pa so bili tudi drugi, ki ta festival vsako leto postavijo na noge in skrbijo, da je tudi vse boljši.

Letos je sicer vreme s svojimi ujmami, nevihtami, točami povzročilo tudi vinogradnikom veliko škode. Nekateri so tako ostali brez grozdja, nekateri so imeli po količini slabšo letino. Grozdje, ki so ga pobrali, so morali res prebirati. A poskrbeli bodo, da bodo tudi letos naredili čim boljši letnik vin, po katerih slovijo Slovenske gorice.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.