09:19, tor, 30. Apr

FOTO: Gasilci PGD Zgornja Kungota z županjo podpisali pogodbo o sofinanciranju nabave novega gasilskega vozila





Gasilci PGD Zgornja Kungota so zapisali: “Že dolgo se nismo oglasili vendar ne zaradi naravnih nesreč ali česa podobnega, ampak iz preprostega razloga, saj smo bili zasedeni z aktivnostmi vezane na nabavo novega gasilskega vozila GVC-1. Novo vozilo GVC-1 bo zamenjalo dosedanje vozilo GVC 16/25.”

Vmes so se odvijala tudi tekmovanja, sojenja, izobraževanja ter druge aktivnosti . Vendar je za objave zmanjkalo časa. “Z velikim veseljem lahko naznanimo, da je komisija za nabavo novega gasilskega vozila GVC-1 uspela pripeljati do konca vse aktivnosti. Zato smo v tem tednu, skupaj z županjo Občina Kungota gospo Tamara Šnofl podpisali pogodbo o sofinanciranju nabave novega gasilskega vozila z cisterno GVC-1 v višini 302.000,00€.”

Prav tako, pa je komisija v istem tednu ob prisotnosti županje Občina Kungota – uradna stran Tamara Šnofl podpisala pogodbo z dobaviteljem Rosenbauer d.o.o. iz Gornje Radgone kot edinim ponudnikom , ki se je prijavil na javni razpis. “Vozilo bo dobavljeno do konca oktobra 2024. Skupna vrednost investicije je slabih 465.000,00€. Razliko do vrednosti investicije bo financiralo PGD Zg. Kungota. Tako bo v letu 2025 ob 100. letnici društva še bolj veselo,” so še dodali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.