14:10, tor, 7. Maj

FOTO: Ilka Štuhec že preverila teren na svetovnem prvenstvu





V Courchevelu za moške in v Meribelu za ženske v Savojskih Alpah v Franciji je vse pripravljeno za začetek 47. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Vse oči bodo uprte v ameriško zvezdnico Mikaelo Shiffrin, ki se podaja v lov na nove mejnike. Z Ilko Štuhec na smuku in Žanom Kranjcem na veleslalomu ima tudi Slovenija aduta za najvišja mesta.

Po treh zaporednih prvenstvih, na katerih je bila ženska smukaška krona v slovenski lasti, je prišlo na smukaškem prestolu do pričakovane menjave.

Dvakratna zaporedna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec je v Cortini naslov predala Švicarki Corinni Suter. Štuhec je po treh sezonah polnih razočaranj znova našla stare občutke in samozavest s prenovljeno ekipo in z novo opremo.

Njena najpomembnejša tekma bo smuk

Šampionka iz Maribora na prvenstvo prihaja s popotnico treh zaporednih stopničk, ko je bila dvakrat druga na smukih v St. Moritzu in v Cortini d’Ampezzo, kjer je nato za piko na i še zmagala, prvič v štirih letih.

Osrednja tekma za Štuhec bo smuk. Bo pa nastopila tudi na superveleslalomu, kombinacijo pa bo odpeljala za preizkus superveleslalomskega dela, slalom, ki ga ne trenira, bo najverjetneje izpustila.

Sicer pa je teren, sodeč po objavah, Smučarske zveze Slovenije na družbenih omrežjih, že preizkusila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.