16:55, ned, 19. Maj

Golob: Zdrava prehrana in šport sodita skupaj





Predsednik vlade dr. Robert Golob se je včeraj pridružil mladim športnikom in športnicam na otvoritvi športnih iger mladih, ki se ponašajo z dolgoletno tradicijo.

Letos se igre prvič odvijajo v Ljubljani, otroci in mladostniki pa tekmujejo v desetih športnih disciplinah. Na otvoritvi so bili prisotni tudi nekateri športni idoli.

“V čast mi je, da sem lahko z vami na tem edinstvenem dogodku. Verjamem, da boste mladi od športnih iger veliko odnesli, pa ne samo zato, ker boste skozi tekmovalnost krepili telo in um, ampak predvsem zato, ker boste stkali trdne prijateljske vezi,” je v svojem nagovoru poudaril premier.

Dodal je, da so športne igre, ki povezujejo mlade iz različnih držav v regiji, odličen prispevek k temu, da bo sobivanje v regiji med bodočimi generacijami zglednejše in predvsem bolj prijateljsko.

Predsednik vlade je ob zdravi meri tekmovalnosti izpostavil tudi fair play, ki je nepogrešljiv element dobrega športnega nastopa, dodal pa je, da so “porazi tisto, iz česar se največ naučimo”.

Poudaril je tudi pomen zdravega načina prehranjevanja: “Verjamem, da se zavedate tega, kako pomembno je, da se zdravo prehranjujete, ker je tudi to način, kako lahko dosegate boljše rezultate. Zdrava prehrana in šport sodita skupaj.”

Šport je pomemben dejavnik pri razvoju mladih in premier dr. Golob je v preteklosti večkrat izpostavil pomen redne telesne dejavnosti in zdravega načina življenja. Velik vpliv na pozitiven odnos do telesne dejavnosti ima športno udejstvovanje od otroštva naprej, saj je na ta način mogoče razviti dobre navade in spretnosti, obenem pa šport ponuja tudi spodbudno okolje za socializacijo in povezovanje mladih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.