00:12, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: Ali veste, katere salame so najboljše? Na današnji salamijadi treh občin so jih že izbrali …





Na četrti salamijadi občin Pesnica, Kungota in Šentilj so danes izbrali najboljše v treh disciplinah: klasične, divjačinske in druge salame.

Pred dnevi so že morali vsi, ki so želeli sodelovati, prinesti vzorce svojih salam v Okrepčevalnici Skupek, kjer je letos potekala salamijada. Strokovna komisija je včeraj izbrala najboljše, danes pa so v isti okrepčevalnici sprejeli goste, ki so vse te in druge salame lahko tudi poskusili. Danes so se drug drugemu predstavili različni izdelovalci salam.

Prihod gostov na četrto salamijado treh občin

Petčlanska komisija pa je imela letos veliko in odgovorno delo, saj je dobila za posamezno kategorijo več vzorcev. Zlatko Kreis iz Turističnega društva Šentilj je povedal več o samem ocenjevanju. Povedal je, da delajo po navodilih Zveze salamarjev Slovenije. Pri ocenjevanju pa gledajo na zunanji videz, vonj, prerez, kjer se vidi barva in vsebina, razporejenost slanine in okus, ki ima najvišjo oceno. Dejal je še, da na območju, kjer so sami, prevladujejo divjačinske salame. In ko smo ga vprašali, katera salama je zanj najboljše, je malo v šali, malo pa zares dejal: “Najboljša je tista, ki jo ješ, ješ brez kruha in ob tem uživaš.”

Ogledate si lahko še vzorce salam, za katere vam lahko zatrdimo, da so res okusne.

Vzorec zmagovalne salame na četrti salamijadi treh občin

Ob 13. uri pa so še razglasili izdelovalce najboljših salam v vseh treh kategorijah. Prvo mesto med klasičnimi salamami je dobila Cita Žebela, prvo mesto med divjačinskimi salamami Silvan Nikl, med drugimi salamami pa Davorin Horvat.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.