14:05, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Dnevi Arnolda Tovornika prvi večer poskrbeli za obilico smeha





Včeraj so se tudi uradno začeli Dnevi Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Najprej s predstavitvijo stripa Lojzek in Štef, zvečer pa je sledila predstava Perice Jerkovića s prijatelji.

Publiko je nasmejal Perica Jerković, z dvema povabljenima gostoma, ki sta prav tako izvabila smeh iz gostov v dvorani. Šlo je za predpremiero predstave Zbogom korona – Mi gre na dopust!. In več kot očitno je ta odlično uspela, saj so si v nekem trenutku gledalci brisali solze smeha.

Predstavo so ustvarjalci opisali takole: “Živimo v čudnih časih. Pravila, opozorila, navodila, ukrepi. Stojimo v vrstah za testiranje, stojimo v vrstah za cepljenje. Se cepimo in cepljenju nasprotujemo. Maske nosimo, maskam nasprotujemo. Bolj kot spremljamo dogajanje, manj nam je jasno kako živeti. Življenje teče, toda nekako mimo nas. Minilo je več kot dve leti od prvega alarma, družba je še vedno zaskrbljena in resnobna. Kam je izginil smeh? Smeh je – v človeku. Ko si pred trgovino brez maske in bi skoraj raje pobral tisto s tal kot šel nazaj po novo. Ko plačaš hitri test za prireditev, na vhodu pa samo zamahnejo z roko. Ko se sredi Zoom predavanja pred predavateljem pojavi krožnik s čufti, ki mu jih za kosilo postreže njegova žena.”

Koronavirus navdih za komedijo

Smeh je – v družini. Ko družinski kuža služi kot izgovor za sprehod med policijsko uro. Ko se šolanje od doma in služba od doma združita v dve naravni katastrofi. Ko se “poceni varuška” v obliki mobilnega telefona spremeni v več sto evrski strošek, ki ga pridela otrok z nakupi v aplikaciji Google play. Smeh je – med prijatelji. Priljubljeni slovenski stand up komik Perica Jerković se je odločil povabiti prijatelje, ki si želijo nasmejati občinstvo z anekdotami, šalami in songi o teh čudnih časih. Rodila se je smeha polna glasbena stand-up komedija Zbogom korona, mi gremo na dopust.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.