20:07, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: Društvo upokojencev Stoperce proslavilo 35 let delovanja





Društvo upokojencev Stoperce iz občine Majšperk je ob visoki obletnici ustanovitve društva pripravilo slavnostno prireditev, na kateri so podelili več zahval svojim članom in članicam, drugim organizacijam in posameznikom, obenem pa pripravilo tudi več glasbenih in drugih točk vsebinsko bogatega programa.

Društvo upokojencev (DU) Stoperce že več let vodi Anton Galun, ki je tudi ustanovni član tega društva. Povedal je, kako so pred 35 leti začeli in tudi kako delujejo danes. Pred 35 leti je bil sam predsednik krajevne skupnosti, takrat je dal pobudo za ustanovitev društva. Zdaj so člani in članice veseli, ko pripravijo kak izlet, radi pridejo tudi na razna predavanja. Na sami prireditvi pa so podelili za vso izkazano pomoč in podporo nekaterim svojim članom in članicam, prav tako pa tudi raznim organizacijam in posameznikom, s katerimi na razne načine sodelujejo.

Podpredsednica DU Stoperce Brigita Lubej Frlež pa nam je zaupala, kako so se pripravili na samo slovesnost in nastope. Izpostavila je vse večje medgeneracijsko sodelovanje. Veliko sodelujejo z osnovno šolo, tako da so tudi na prireditvi učenci sodelovali, starejši pa so pripravili krajšo gledališko uprizoritev priredbe ljudske pravljice, v kateri so pokazali, da morajo starejši in mlajši sodelovati, saj lahko drug drugemu tako tudi pomagajo.

Nekaj utrinkov s prireditve:

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.