15:44, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Ganljiv pevski nastop na martinovanju v Sveti Trojici





V kleti frančiškanskega samostana v Sveti Trojici v Slovenskih goricah so sinoči pripravili martinovanje.

Trojičani so pripravili zanimiv skeč, v katerem so predstavili vse izzive in tegobe, ki so jih letos imeli vinogradniki v Sloveniji. Na duhovit način so pokazali, s čim vse so se spopadali.

Pater Damjan Bračko je blagoslovil vino.

Blagoslov vina je opravil pater Damjan Bračko.

Izpostavil je, da gre pri tem res za blagoslov, ne pa za krst, kot sicer radi ljudje v teh dneh rečemo. “Vsak blagoslov prinaša stvari drugotno dimenzijo,” je dejal pater Damjan in dodal, da z blagoslovom skušajo stvar še dodatno obogatiti in “tudi vino, ki je sad dela, sad trte in človeških rok, pravzaprav človeku prinaša veselje, pri njem se srečuje s prijatelji, se povezuje z drugimi. Ob kozarcu se dostikrat tudi kaj dobrega doreče, marsikaj dobrega sklene. In prav je to, da imamo to dostojanstvo oziroma spoštovanje, pravilen odnos do vina, do pijače.”

Za izjemen pevski nastop pa je poskrbel domačin Jože Golob, ki so ga prijatelji nagovorili, da zapoje. Bil je v občinstvu, ko so ga opazili in poklicali, da bi prišel pred ljudmi in zapel. “Starčka bi radi slišali,” se je slišalo iz občinstva. In Jože Golob, ki so ga imenovali tudi trojiški slavček, je brez instrumentalne spremljave čudovito odpel pesem En starček je živel. Na koncu so tako rekoč vsi v samostanski kleti peli z njim.

Po skeču in blagoslovu je v kleti sledila še zabava. Ves čas pa so domača društva in domači ponudniki skrbeli, da obiskovalci ne bi bili žejni in lačni. Pripravili so dobrote, s katerimi so navdušili prisotne.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Sedma cerkvenjaška vinska kraljica Patricija Peklar

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.