18:12, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Gorenjska turistična vodiča prepoznala turistični potencial Viltuša





Dvorec Viltuš, ki stoji tik ob regionalni cesti v Selnici ob Dravi, že dolgo čaka na gospodarja ali upravljavca, ki bi ga uredil, kot si dvorec zasluži. Gorenjska vodiča, ki sta se na strokovni ekskurziji po okolici Maribora ustavila tam, sta tako v dvorcu kot grajskem parku, takoj zaznala velik potencial. Prav tako pa tudi turistično društvo iz Selnice, ki že šest let skrbi za urejanje parka.

Dvorec Viltuš s svojim velikim in urejenim parkom pritegne oko marsikaterega voznika, ki se pelje po Dravski dolini. Tako sta se tam ustavila tudi turistična vodiča z Gorenjske.

Prav za okolico dvorca, za sam grajski park z velikim ribnikom, od leta 2015 skrbi Turistično društvo Selnica ob Dravi.

Začeli so z veliko vnemo in ljubeznijo do dvorca in svojega kraja.

Zdaj skrbijo tako za košnjo trave, cvetlične nasade, grmovje, drevesa kot tudi za ribnik, za katerega želijo, da bi se ga lahko strokovno očistilo. Pod njihovim budnim očesom pa je tudi sam dvorec, v katerega ne sme nihče, saj je na določenih mestih tako dotrajan, da želijo, da bi se končno pristojna ministrstva in zavodi dogovorili za obnovo s potencialnimi vlagatelji. V prelepem parku pa uspejo pripraviti tudi nekaj manjših prireditev.

Oglejte si fotografije grajskega parka ob dvorcu Viltuš:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.