21:16, ned, 21. Jul

FOTO in VIDEO: Intervencija med uradnim prevzemom helikopterja

Danes smo na mariborskem letališču spremljali uradno predajo helikopterja za nujno medicinko pomoč (NMP). Med nagovorom predstojnika Oddelka za NMP v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor Štefana Mallyja pa je mimo novinarjev in gostov pritekla ekipa reševalcev!

Prva intervencija s helikopterjem za nujno medicinsko pomoč.
Prva intervencija s helikopterjem za nujno medicinsko pomoč.

Sprva smo mislili, da gre za vajo, simulacijo ali prikaz “akcije” zaradi prisotnosti medijev (s kamerami in fotoaparati), potem pa smo izvedeli, da je šlo za resno intervencijo. “Ekipa NMP je bila aktivirana za intervencijo v Krškem“, je povedal Mally. V danem trenutku (še) ni mogel pojasniti za kakšno vrsto prevoza gre, smo pa na SPINu preverili zapis o reševanju obolelih in helikopterskih prevozih med bolnišnicami.

Vir: http://spin.sos112.si/spin2/javno/
Vir: http://spin.sos112.si/spin2/javno/

Predstavniki za javnost na Ministrstvu za zdravje pa so pojasnili, da je “ekipa nemudoma odletela po bolnico s poslabšanjem kronične bolezni“.
VIDEO prvega uradnega vzleta si lahko pogledate na TEJ POVEZAVI.

uradni prevzem helikopterja za nmp

Prvi uradni vzlet helikopterja za nujno medicinsko pomoč na Letališču Edvarda Rusjana Maribor, pa so si na lastne oči ogledali tudi gostje, med njimi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga in generalni direktor Policije Marjan Fank.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.