09:50, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Maribox med top tremi kinematografi v Sloveniji, obljubljajo večmilijonske investicije





Danes so v Mariboxu predstavili poslovne rezultate in razvojne načrte družbe – povečali so tržni delež in število zaposlenih – Po posodobitvah dvoran in novi južni fasadi, napovedujejo še investicije v gostinsko dejavnost in okolico.
Družba Projektor bila ustanovljena 2015, leta 2017 pa so uvedli blagovno znamko Maribox. Od popolne prenove blagovne znamke pred dvema letoma, razvijajo tako področje kinematografije kot ostale vsebine in dejavnosti. S prodajo zavarovalnice Adriatic Slovenica februarja letos je Maribox prešel v neposredno last KD Group, ki je tako lastnik objekta Maribox in zemljišč v neposredni bližini. Družba Projektor, ki upravlja z blagovno znamko Maribox, je v upravljanje prevzela celoten objekt z vsemi najemniki in je trenutno v fazi preoblikovanja v delniško družbo. Družba Projektor ima bonitetno oceno A+.

Maribox je ena izmed pomembnih naložb skupine KD Group in družba Projektor je ta objekt ponovno obudila. Izpeljali so obsežne investicije namenjene tako sanaciji objekta kot razvoju kinematografske dejavnosti, v promocijo in implementacijo blagovne znamke in druge tehnološke posodobitve. V interesu nam je, da je objekt sestavni del mesta, da se vklaplja vanj, zalogaj, ki je pred nami, pa so nove vsebine,” je dejal Damijan Korošec, KD Group d.d., vodja naložb za Slovenijo.

Maribox med top tremi kinematografi v Sloveniji

Največji del poslovanja družbe Projektor predstavlja kinematografska dejavnost, kjer so, glede na gibanje na slovenskem kinematografskem trgu, zabeležili nadpovprečno rast števila obiskovalcev. Leta 2017, ko so uvedli novo blagovno znamko, je Maribox obiskalo 176.239 gledalcev, lansko leto pa že 208.786 gledalcev, kar predstavlja 18% rast. Na kinematografskem trgu v Sloveniji je bila ta rast leta 2018 povprečno le 8 %. Porast števila gledalcev lahko pripišemo novim kino obiskovalcem, saj konkurenčnemu kinematografu v Mariboru, število gledalcev ni upadlo. »S tem smo se povzpeli na 3. mesto mesto med več kot 50 kino prikazovalci v Sloveniji, od tega 9 multipleksov. Ob tem pa ni zanemarljivo dejstvo, da je Maribor edino mesto z dvema po velikosti konkurenčnima kino prikazovalcema. S tem smo povečali tudi tržni delež – iz 7,5% v letu 2017 (5. mesto med kino prikazovalci) na 8,2 % tržni delež v letu 2018 (3. mesto med kino prikazovalci),« je povedal Stipe Jerić, Projektor d.o.o., direktor.

V prihodnosti več kot 40 milijonske investicije

Nove investicije pa se obetajo tudi v bližnji prihodnosti. V teku je investicija v prenovo velike terase in dodaten gostinski lokal ob terasi, pripravljeni pa so tudi projekti za prenovo gostinstva v pritličju objekta z novimi gostinskimi enotami. Med najpomembnejšimi dolgoročnimi razvojnimi načrti pa je ureditev celotnega območja v neposredni bližini Mariboxa. Za ta del načrtovanih investicij je že stekel postopek spremembe občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN). Delno naj bi šlo tudi za projekt Mestne občine Maribor, načrte pa nameravajo realizirati v petih letih. V video izjavi pojasnjuje Damijan Korošec, KD Group.

Zabava ob drugi obletnici

Napovedali so še zabavo ob 2. obletnici Mariboxa, ki bo 31. maja 2019. Že popoldan so za najmlajše obiskovalce pripravili animacijski program z Bratoma Malek. Ob 17.00 bodo zarezali v torto velikanko, ves dan pa si boste v Mariboxu lahko ogledali filme po akcijski ceni že od 1.99 EUR. Ob 20.00 bo sledila premiera filma Rocketman, po filmu, od 22.00 naprej, pa Rocket Party na Terasi Mariboxa.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.