01:55, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Michelinov chef Tomaž Kavčič danes na Srednji gostinski in turistični šoli v Mariboru kuhal skupaj z dijaki





Slovenski vrhunski kuhar Tomaž Kavčič, ki ima častitljiv naziv Michelinovega chefa, je današnji dan preživel z dijaki Srednje gostinske in turistične šole Maribor.

Pripeljal se je namreč iz Ajdovščine in prinesel vse sestavine za jedi, ki so jih dijaki v kuhinji šole pripravili pod njegovim vodstvom.

Dijaki so pripravljali jedi pod budnim očesom Michelinovega chefa Tomaža Kavčiča

Tomaža Kavčiča smo ujeli v kuhinji med razlago, kako se pripravijo jedi, nato pa je kot pravi vodja vodil dijake pri njihovem delu in jim razlagal, kako je najboljše pripraviti določene jedi, na kaj vse morajo biti pozorni in da ne smejo pozabiti, da kuhajo za goste. Poudaril jim je tudi, da mora biti gostinec predan svojemu delu.

Jed po receptu Tomaža Kavčiča

Povedal nam je, da je zanj privilegij, da dela z mladimi. Pravi, da brez mladih ni prihodnosti in meni, da je gostinstvo način življenja, poslanstvo, ki se ga opravlja, ko je treba, cel dan. S kulinariko, jedmi predstavlja slovensko kuhinjo in tudi mikrokuhinjo. Meni, da ima Slovenija dobro kulinariko. Povedal je tudi, kaj vse je pripeljal zraven, tako sestavine za pripravo pravih primorskih jedi, od rib do njokov in drugega.

Njoki, narejeni po receptu Tomaža Kavčiča

Naredili so tudi inovativno govejo juho, divjačino, omake iz raznih povrtnin in vina. Pa tudi gosja jetra, posuta z rožicami, ki so jih zjutraj nabrali v Zemona. Ni pa pozabil dijake niti naučiti njegove značilne sladice, ki  je gintonik na žlico. Pravi pa, da je pomembnješe od menija, da je imel stik z dijaki, ki so pridni in odgovorni ter radovedni. Izpostavil je še, kako pomembno mu je, da je on gostinec in da bo do konca življenja gostinec.

Rože za pripravo jedi so zjutraj nabrali v Zemunu

Izpostavil nam je še, da je pandemija spremenila delo gostincev. Je večni optimist in pravi, da je prepričan, da se bodo prizadevni gostinski delavci, ki so med pandemijo odšli iz tega poklica, vrnili. Izpostavil je, da bi bilo verjetno brez pomoči države še slabše. Zdaj pa je pomembno, da se gostinci spet postavijo na noge.

Ena od jedi Tomaža Kavčiča, ki so jo pripravili na SŠGT Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.