00:05, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Na Jurčkovem – Večerovem odru sinoči Adi Smolar in Leteči potepuhi. In kaj se bo danes dogajalo na Festivalu Lent?





V okviru Festivala Lent so sinoči ob Vodnem stolpu na Jurčkovem – Večerovem odru nastopili Leteči potepuhi, ki so zaigrali nekaj svojih zimzelenih pesmi, nato pa je na oder stopil še legendarni Adi Smolar.

Poletni večer z visokimi temperaturami je kar vabil na Festival Lent, kjer se je včeraj ves dan dogajalo. Med vsemi prireditvami na raznih prizoriščih je bil tudi nastop Adija Smolarja z Letečimi potepuhi. Ti so sprva zavzeli oder sami in kakih pol ure peli in igrali svoje razne pesmi.

Energični nastop in nagovarjanje občinstva je pripeljalo tudi do tega, da se je to popolnoma prebudilo, predvsem pa uživalo na stopnicah ob reki Dravi. Prav tam, kjer je nekoč bil glavni, plavajoči oder.

Jurčkov – Večerov oder na Festivalu Lent

Zdaj pa je na ploščadi ob Vodnem stolpu Jurčkov – Večerov oder. En oder z dvema imenoma, saj Lentovci niso želeli opustiti niti enega niti drugega. Večerov oder je sinonim za glasbo, kakršno slišimo letos na tem odru, Jurčkov oder pa zaradi spomina na Jurčka vsekakor mora ostati. In pri tem res ni razprave ali ja ali ne.


Leteči potepuhi so torej zaigrali svoje hite, nato pa so se umaknili z odra in prostor dali Adiju Smolarju. Ta je po svoji navadi občinstvu namenil več besed, hkrati pa zaigral na kitaro in zapel svoje pesmi.

Adi Smolar je zapel svoje hite.

Leteči potepuhi so se mu nato eden za drugim pridružili in večer ob Dravi je postajal vse glasnejši in vse bolj dinamičen

Današnji dan pa Festival Lent ponovno vabi na svoja prizorišča. V mestnem parku se lahko pridružite tako dopoldan kot popoldan družinam na ustvarjalnih delavnicah, na odru Triglav bo dopoldan Poletje v laseh, popoldan pa Povodni mož Ambrož, zvečer pa Maribum Afriqui. Na Grajskem trgu bo ob 18. uri nastopila domača zasedba B-kompleks, pol ure kasneje pa na Glavnem trgu Pozor, muzika na cesti ponuja Natalija Tumpej Trio, v Vetrinjskem dvorcu pa bo Palčica. Ob 20.00 bo na Jurčkovem – Večerovem odru Groovocado. Dogajalo se bo še marsikaj drugega. Celoten program Festivala Lent je zapisan TUKAJ.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.