08:47, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na kočo Planinc prišlo polno prvomajskih pohodnikov, tako mladi kot starejši so obeležili praznik dela in se zabavali ob zvokih godbe





Tradicionalni prvomajski pohod na kočo Planinc nad Vuzenico je uspel.

Na pohod se je odpravilo veliko ljudi. Tako mladi kot starejši so prišli gor večinoma peš, nekaj pa je bilo tudi kolesarjev. Nekaj je bilo tudi izletnikov, ki so se pripeljali z avti. Vsi skupaj pa so poslušali pri koči Vaško godbo Vuzenica.

Kočo Planinc upravlja Planinsko društvo Vuzenica, ki je letos dobilo novo predsednico Tamaro Ferk. Za kočo skrbijo vse leto. Po dolgi zimi so jo pred kratkim temeljito očistili, uredili so tudi zunanjost. Danes pa so poskrbeli, da pohodniki in drugi niso ostali lačni in žejni, saj so skuhali bograč, pasulj in še kaj, postregli pa tudi pijačo.

Vuzeniški župan Franjo Golob je poudaril, da danes v prvi vrsti čestita organizatorjem, torej PD Vuzenica, ki že vrsto let skrbi za organizacijo praznovanja 1. maja. Izpostavil je pomen praznik, češ da še danes ni vse tako, kot bi moralo biti. Opozoril je na vrednote človeštva, na ljudi, na dostojno pokojnino, dostojne plače, predvsem pa zagotavljanje dovoljšnega števila delovnih mest. Ni pa pozabil pohvaliti niti koče Planinc v osrčju Pohorja, skupaj z okolico koče.

Več v oddaji Občinski informator na BK TV

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.