23:41, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na Trojicafestu drugi dan kiblflajš, domača vina, literatura pa vse do skupin Manouche in Cubismo





Včerajšnji, drugi dan Trojicafesta je minil, kot bi mignil, saj je bil poln zanimivega dogajanja.

Med drugim so na Skriti terasi imeli Festival mlade literature Urška, v Samostanski kleti so odprli Kiblflajšfest s ponudbo te domače specialitete, pokazali pa so tudi novo vinsko galerijo, v kateri so shranjena vina domačih vinogradnikov, prav tako pa tudi iz sosednjih občin. Na vrtu pred Samostansko kletjo pa so vinski ponudniki dali na pokušino svoja najboljša vina.

Kiblflajšfest v Samostanski kleti v Sveti Trojici
V Samostanski kleti so uredili vinsko galerijo
Predstavili so se ponudniki vin

Za glasbene in plesne sladokusce poskrbljeno

Na glavnem odru pa sta obiskovalce trga razveselili dve glasbeni skupini, ki jih poznamo pravzaprav po vsej Sloveniji. Najprej je bila skupina Manouche, pri kateri so plesalci pod odrom poskrbeli za plesni show s svingom. Zvečer pa je na oder stopila še skupina Cubismo, pod odrom pa so plesalci Plesnega studia S pokazali svoje znanje salse, uličnega plesa, ki velja na Kubi in drugod za enega bolj atraktivnih, strastnih plesov.

Robi Pikl iz skupine Manouche je po nastopu bil zadovoljen, skupina je bila prvič v Sveti Trojici, všeč mu je, prav tako tudi, da so imeli pod odrom plesalce. Sama skupina slovi tudi po tem, da znajo poskrbeti za zabavo in humor. Igrajo avtorsko glasbo, po čemer so tudi znani.

Lazaro Zumeta iz skupine Cubismo pa je pred njihovim nastopom pohvalil vzdušje v Sveti Trojici in potrdil, da gre pri kubanski glasbi za strast do življenja, ljubezen in še kaj.

Tjaša Krajnc iz Plesnega studia S je povedala, da so tokrat pokazali kubansko salso, ki jo lahko turisti vidijo prav na Kubi, ulični ples, ob katerem se zanemari pravila.

Del nastopa skupine Cubismo na Trojicafestu 2022:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.