04:05, ned, 5. Maj

FOTO in VIDEO: Najemnik gostilne Pri treh ribnikih z nami delil svojo vizijo in poglede na to znamenito gostilno





Novi najemnik za gostišče Pri treh ribnikih je Dušan Kelbič, ki je za nekaj mesecev najel del gostišča. Povedalnam je, kaj bo imel tam.

Zaupal nam je, zakaj se je tako odločil, kaj bodo tam stregli in po kakšnih cenah ter tudi kakšne prireditve bodo tam.

Spodnji del gostilne Pri treh ribnikih

Dušan Kelbič že ima izkušnje z vodenjem gostišč in vinoteke, med drugim vodi Vinoteko v Vodnem stolpu na Lentu. Zdaj pa je za nekaj mesecev prevzel še gostilno Pri treh ribnikih. Odločitev je bila po pregovarjanju prijateljev hitro sprejeta. Pravi namreč, da je bil pred kratkim tam na pogostitvi, videl je prostore in se nato odločil. Prevzel pa ni celotnega objekta, torej ne pritličja z gostinskim delom, kuhinjo in teraso ter zunanjim vrtom, ki je postavljen v hrib pri glavnem vhodu, ampak kletne gostinske prostore, kjer so tudi sanitarije. Ob tem pa bo imel pred vhodom v ta del urejen tudi vrt.

Točilni pult v kletnem prostoru gostišča Pri treh ribnikih

V tem delu bo imel kakovostna vina lokalnih ponudnikov, štajerskih vinarjev, s Hišo kruha bo sodeloval pri ponudbi kruha in sladic, imel bo tudi prigrizke. Išče še sladoledarja, da bo imel zdaj v poletnih mesecih na voljo za goste tudi sladoled.

Vhod v kletni del gostišča Pri treh ribnikih

Tako kot je navada v Vinoteki, bo tudi Pri treh ribnikih predstavljal Vinske zgodbe. S podporo Narodnega doma Maribor bo delil zgodbe naprej. Napovedal je tudi, da bo imel glasbene dogodke, razstave in še druge dogodke. Prav zaradi tega, ker vidi povezavo z Vinoteko in Narodnim domom Maribor. Zagotovo pa vidi, da se bi dalo sodelovati tudi z Zavodom za turizem Maribor.

Napis Gostilna Pri treh ribnikih

Otvoritev bo 21. julija, tik pred začetkom Olimpijskega festivala evropske mladine, saj želi Kelbič vsem tujcem, ki bodo takrat prišli v Maribor, pokazati, kaj zmorejo. Ključe že ima, prostore že čisti in ureja, da bodo do otvoritve urejeni.

Cene bodo prijazne, je dejal, saj je sam zagovornik tega, da cene izdelkov in storitev ne gredo v nebo. Za kader pa meni, da bo prav tako v redu, saj sam odnos z zaposlenimi postavlja na prvo mesto.

Več podrobnosti pa v pogovoru z Dušanom Kelbičem

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.