21:29, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Otroci v Mestnem parku so preskusili nova igrala in nam povedali, kaj jim je najbolj všeč





V Mestnem parku v Mariboru so postavili nova igrala za otroke prav na mestu, kjer so stala stara. Otroci se zdaj lahko igrajo na veliki leseni ladji, zraven nje pa še na nekaj igralih, ki spodbujajo njihovo domišljijo, ustvarjalnost in razmišljanje.

Na samem odprtju so nova igrala preskusili otroci iz vrtca Borisa Pečeta, ki se kar niso mogli prenehati igrati. A najprej so zaplesali in zapeli.

Plezali so po ladji, se spuščali po toboganih, preverjali, kako teče voda po ceveh in z bagerjem kopali po pesku. Kar pri njih smo tudi preverili, kaj jim je bilo najbolj všeč, kako se upravlja bager, kako steče voda po ceveh.

Vodja projekta Mojca Lešnik iz občinskega urada za gospodarske dejavnosti Mestne občine Maribor pa je povedala še strokovno plat. Nova igrala v Mestnem parku so namreč kot doživljajski park, ki ponuja poleg klasičnih igral še nekaj doživljajskih. Senzorno izkušnjo pa ponuja tudi podlaga iz mivke, hkrati pa tudi voda, ki jo je treba spustiti po ceveh. Postavili so tudi igrala za gibalno ovirane. Vsa skupaj pa so za različne starostne skupine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.