06:04, pon, 6. Maj

FOTO in VIDEO: Prvi večer Festivala Lent: Klemen Slakonja navdušil na Glavnem odru, King Foo pa na Jurčkovem-Večerovem odru





Prvi dan Festivala Lent se je začel dopoldan z obilico sonca in visokih temperatur, popoldan se je dež ulil, kot da je sodni dan. Zvečer je k sreči deževati prenehalo, tako da so se večerne prireditve lahko odvile.

Dopoldan se je začel v Mestnem parku Art kamp, predstavila se je Sokijeva bobnarska šola, nato pa na prizoriščih še ostali dogodki. Vse do dežja, ko se je čakalo, kaj se bo zgodilo zvečer. Popoldanske aktivnosti Artkampa so bile odpovedane. Na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja so se pripravljali na nastop Klemna Slakonje in Medium Rare benda, na Jurčkovem -Večerovem odru pa na nastop skupine King Foo, med drugim.

Občinstvo na Trgu Leona Štuklja kar s pelerinami

Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor, je povzel, da se je Festival Lent v preteklosti odvijal in odvil velikokrat v dežju, tako da prvi popoldanski dež ni povzročal pretiranih skrbi. Kljub temu se namreč ljudje lahko zabavajo:

“Važno je, da se prepustimo Lentu, da lentamo in da se imamo fajn”

In res je bilo tako.  Dež je ponehal, na Glavni oder je stopil Klemen Slakonja z bendom Medium Rare. Bend je igral, Slakonja je pel in govoril in poskrbel, da je publika dobila nepozaben večer poln smeha. Pokazal je, da zna peti, igrati in imitirati. Glasbene zvrsti, ki jih je obdelal, so bile različne, od rocka, swinga, popa, turbofolka, opere in narodnozabavne glasbe. Zaradi njegove imitacije pa se je lahko človeku zazdelo, da so na odru Jan Plestenjak, Modrijani, Ed Sheeran, Frank Sinatra, celo Slavoj Žižek in nekaj drugih.

Klemen Slakonja je pel, igral in imitiral

Dobro uro in pol pred tem pa so začeli tudi na Jurčkovem – Večerovem odru, kjer je prva nastopila skupina KiNG FOO. Fantje iz benda so igrali, pevka Aleksandra Josić je s svojo energijo ponovno blestela.  Alternativna rock skupina je ponovno pokazala, koliko surovih, intenzivnih čustev lahko pokaže na odru.

Aleksandra Josić iz skupine KiNG FOO

Sicer pa so uspeli tudi drugi večerni nastopi, danes pa se Festival Lent z drugim dnevom dogajanja nadaljuje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.