09:52, pet, 3. Maj

FOTO in VIDEO: Pustovanje za najmlajše v centru Maribora





Tradicionalno pustno rajanje na Trgu svobode v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor je bilo danes – na pustni torek.

Zveza prijateljev mladine Maribor, je na pustni torek in v center mesta Maribor, prinesla že 65. pustno rajanje. Združeni v pustni norčavosti so z vsemi zbranimi maskami pomagali priklicati pomlad.

Male in velike pustne maske so, na Trgu Svobode, rajale 13. februarja, tako dopoldne, kot popoldne. Dopoldanski program, namenjen pustnemu rajanju z najmlajšimi, se je odvil med 9:30 in 11:30 uro. Z otroci so bili čarovnik Grega, kurenti Korant kluba Spomin, maskota 65. ZePeeMovega pusta in še marsikdo. Najboljše maske med najboljšimi so tudi nagradili.

Popoldne, med 15:30 in 18:30 uro, pa se bodo družile maske vseh starosti. Ob spremljavi pestrega zabavno glasbenega programa, bodo mestno jedro prepojili s pomladnimi frekvencami. Niso pa pozabili tudi na bogate nagrade najboljših mask, različnih kategorij (skupinska, družinska, dvojice in posamična). Popoldansko pustno rajanje bodo popestrili DJ Horvat, stand up komik David Gorinšek, improvizatorka Mojca Frim, Etnografsko društvo Cigani, Kulturno umetniško društvo Študent in Etnografsko društvo Kurent Maribor.

Nekaj fotoutrinkov dopoldanskega rajanja pa najdete spodaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.