20:56, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: Športnik leta občine Kungota je postal Maj Kondrič





Danes so v Kungoti podelili priznanja za športne dosežke športnikom, športnicam in ekipam, hkrati pa tudi najvišji naziv športnik leta. Tega je dobil Maj Kondrič, uspešen športnik, ki ne tekmuje v gimnastiki samo na državnih, ampak tudi mednarodnih tekmovanjih, med drugim letos tudi na Olimpijskem festivalu evropske mladine.

Danes so na Vaškem trgu Plintovec podelili priznanja za športne uspehe, poleg najvišjega naziva športnik leta, ki ga je dobil perspektiven tekmovalec v gimnastiki Maj Kondrič, je dobilo priznanja še nekaj športnikov in športnic. Že pred samo podelitvijo in po njej pa so se lahko obiskovalci trga in bližnjega športnega parka ob Osnovni šoli Kungota lahko predstavili v različnih športih, tudi na koloparku in na fitnesu na prostem. Razna športna društva pa so se na stojnicah predstavila in povabila obiskovalce, da se vpišejo  v društva. Društva se bodo predstavila tudi jutri, v soboto, 7. 10. 2023, v dopoldanskem času, ko bo na Vaškem trgu Plintovec tudi Vampijada.

Županja občine Kungota Tamara Šnofl je povedala, da so ponovno nagradili najboljše športnike in športnice v občini. Posebej pa je izpostavila dosežke Kondriča, na katerega so zelo ponosni, saj je med drugim letos zastopal Slovenijo na Ofemu, Olimpijskemu festivalu evropske mladine v Mariboru. Kot je dejala, zastopal je tako Slovenijo kot tudi Kungoto.

Maj Kondrič pa je povedal, da mu ta naziv pomeni veliko, skupaj z drugimi nazivi, ki jih je v letih treniranja in tekmovanja dobil, so mu motivacija.

Z Majem, ki že vrsto let trenira in tekmuje v gimnastiki, smo pred dobrim letom in pol govorili, saj je že takrat nizal uspehe. Povedal nam je, kako trenira, kaj je do takrat dosegel in kakšna pričakovanja ima. Intervju si lahko ogledate spodaj:

O Športnem vikendu je več povedala županja Tamara Šnofl.

Društva, ki so danes predstavljala svoje delovanje, pa vabijo obiskovalce, da pridejo na trg in igrišče tudi jutri dopoldan.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.