17:14, sob, 4. Maj

FOTO in VIDEO: Stand-up komik Tadej Toš nastopil na Ptujski gori z velikim spoštovanjem do mogočne vedute





Sinoči je na edinstvenem prizorišču pri cerkvi na Ptujski gori nastopil stand-up komik Tadej Toš.

Z vsebinsko osveženim programom je navdušil občinstvo, ki je uživalo pod milim nebom. Poletno ozračje, večer, ki se je počasi prevešal v noč, in Tadej Toš na odru je bila očitno dobitna kombinacija za zabaven večer.

Toš nam je tik pred nastopom povedal, da je pot od njegovega rodnega Ptuja do Ptujske gore pri Majšperku trajala 20 minut ali pa 20 let. Približno 20 minut namreč traja vožnja, približno 20 let pa njegova kariera.

Sicer pa je pred nastopom tudi opisal, kako se razvija vsebina njegovega nastopa.

Spoštovanje do mogočne okolice prizorišča

V vseh letih delovanja in nastopanja je svoje nastope dodelal do potankosti, pri tem pa vedno dopušča tudi možnost improvizacije. Vsekakor pa mu je drugače nastopati v zaprti dvorani ali pa nekje na prostem.

Kot sam pravi: “Kontekst zmeraj narekuje tekst. Kontekst pa je zgrajen iz vsega, kar je v tistem trenutku okoli: od prostora, letnega časa, temperature, količine ljudi, svetlobe, zvoka … vsega pravzaprav. Saj kontekst, kjer se mi nahajamo, vpliva na tekst. Tako da bo današnji kontekst, ki je mogočen. Definitivno. Jaz, ko sem prej to gledal, sem si rekel: ‘čakaj malo, mislim, pa to je, če pogledaš od spodaj, tam ko gledaš, ti vidiš, to je taka slika, ki jo bodo ljudje gledali’. In zdaj do take slike je seveda treba biti – spoštovati jo je treba!”

In prav to, kar je napovedal naši ekipi pred svojim nastopom, se je zgodilo. Z velikim spoštovanjem je nastopil pred mogočno cerkvijo, priznal občinstvo veliko spoštovanje in začel svoj nastop tako, da je nizal eno za drugo zgodbe iz svojega življenja, družbe, sedanjosti in preteklosti. Vse lepo zavito v ovoj duhovitosti, ki je značilna zanj.

In se prilagodil tako nekaj vzklikom iz občinstva, predvsem pa zvonenju iz mogočnega zvonika, ki je nad njim bil ob določenih urah. Bilo je, kot da bi še zvonovi bili del njegove predstave. Ali pa, kot da bi on spadal prav takrat prav na tisto mesto. Še usedel se je in prisluhnil zvonom ter povedal, da so vključeni v ceno vstopnice, in naredil svež skeč na dogajanje okrog sebe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.