09:23, tor, 30. Apr

FOTO in VIDEO: V Kungoti nadaljujejo izgradnjo kolesarske poti, dela ne stojijo niti poleti





V Kungoti kljub poletju nadaljujejo izgradnjo kolesarske poti od Dolnje Počehove do Kungote. Županja je pojasnila, zakaj dela potekajo po fazah in kako so na gradnjo vplivale odločitve vlade.

V Kungoti je vse več gradbišč ob regionalni cesti, saj delajo kolesarsko pot po fazah, ne pa naenkrat. Pri tem pa prav zaradi del prihaja do delnih zapor voznih pasov na cesti, pri tem pa usmerjajo promet s semaforji. Tamara Šnofl, županja občine Kungota, je razložila, da je intenziteta del zdaj večja. “Moram povedati, da dela potekajo nemoteno, da tudi država je zagotovila sredstva,ko je bilo nekaj odprtih vprašanj na to temo”. Kolesarski del bo narejen letos, regionalna cesta pa do konca naslednjega leta.

Govorice, da je država v Kungoti zaustavila dela pri izgradnji kolesarske poti, ne držijo, pravi županja. “Prišlo je v vmesnem času do napačne interpretacije posameznih dopisov s strani DRSI-ja. Absolutno dela potekajo naprej. Tudi občani in občanke tega vmesnega časa ne bodo občutili in tudi niso. Res smo bili ves čas v kontaktu z državo in moram povedati, da sem zelo vesela, da država ima sedaj posluh za ta projekt, kot ga je imela tudi že v preteklosti in me veseli, da na nek način se ti naši kraji še naprej razvijajo. Da na nek način ni to neko politično preigravanje, ampak je to projekt za ljudi, za naše občane, občanke in tudi za naše obiskovalce.”

Nekaj nejevolje se sicer pojavlja pri občanih, ker gre za obširna dela in za več zastojev, a županja miri prebivalce. Prepričana je, da bodo na koncu vsi zadovoljni, zdaj pa jih prosi za strpnost, potrpežljivost. Pravi, da ni “sprememb brez sprememb. Torej moramo nekoliko potrpeti, ker ko bo zadeva zaključena, bo zagotovo bistveno lažja in boljša pot tako na kolesarski kot tudi na sami regionalni cesti, na katero smo čakali dolgih 20 let.”

Določeni deli nove kolesarske poti so že asfaltirani, ponekod so sredi gradnje, ponekod še čakajo na začetek. Veliko vprašanj je bilo, zakaj imajo fazno graditev, županja razlaga: “Dejansko se prioritetno rešuje tiste etape regionalne ceste in pa kolesarske poti, kjer kolesarka povozi oziroma izniči obstoječo regionalno cesto. Tam je absolutno treba prioritetno zgraditi tudi novo rekonstruirano regionalno cesto,” medtem ko preostali kraki ceste, kjer sta kolesarka in cesta fizično ločeni, bodo s polnim tempom dokončali v prihodnjem letu.

Celotna trasa kolesarske poti in regionalne ceste bo tako po načrtih končani v začetku leta 2025.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.