09:52, pet, 3. Maj

FOTO in VIDEO: V Lenartu odprli dograjen center za ravnanje z odpadki in zbirni center Lenart





Včeraj so v Spodnjem Porčiču v občini Lenart slovesno odprli dograjen center za ravnanje z odpadki in Zbirni center Lenart.

Eden od direktorjev podjetja Saubermacher Slovenija Rudolf Horvat nam je ob odprtju njihovega centra izpostavil, da delujejo že v 50 občinah v Sloveniji, kjer imajo tovrstne zbirne centre za več občin hkrati, saj zakonodaja tudi tako predpisujue.

 

“Pri podpisu nove koncesijske pogodbe pred dvema letoma smo obljubili, da bomo zgradili novi center, ki bo popolnoma digitaliziran, tako da bodo lahko občani tudi po uvajalnem času lahko sami prišli sem, odlagali komunalne odpadke in seveda tudi odšli, na da bi jih kdo spremljal,” je razložil Horvat.

Center je namenjen vsem občinam, ki spadajo v Upravno enoto Lenart, za sosednje občine pa sicer izvajajo javno gospodarsko službo,” je še povedal Horvat. Center je namreč čez dan dlje časa odprt kot centri v sosednjih občinah. Tako lahko občani sosednjih občin prav tako pripeljejo na Zbirni center Lenart predmete, pri sebi pa morajo imeti potrebne odrezke in potrdila.

Da je podjetje Saubermacher Slovenija pomembno v Upravni enoti Lenart, je poudaril župan Lenarta Janez Kramberger. “Namreč to podjetje na osnovi koncesijske pogodbe skrbi za ravnanje z odpadki, za zbiranje in sortiranje in tudi za predelavo odpadkov. To je v današnjem času, ko živimo v potrošniški družbi, kjer imamo, proizvedemo – sleherno gospodinjstvo – veliko najrazličnejših odpadkov, je pomembno, da imamo to urejeno.”

Sam sicer meni, da imajo v Upravni enoti Lenart ravnanje z odpadki vzorno urejeno. Omenil pa je še, da je pred več desetletij bila Občina Lenart prva občina, ki je s tem podjetjem sklenila sodelovanje. A vseeno meni, da morajo nekatere ljudi še ozavestiti, da ne odlagajo odpadkov v naravo, ampak jih prinesejo v zbirne centre. Ob tem pa je vesel, da se v vrtcih in šolah otroke in učence že uči o tem.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.