10:08, pon, 20. Maj

FOTO in VIDEO: V Majšperku danes pleše na prireditvi Ringaraja kar 310 otrok iz različnih folklornih skupin





V Kulturno-poslovnem centru Majšperk se danes popoldan odvija Ringaraja, območno srečanje otroških folklornih skupin, na katerem sodeluje kar 310 otrok.

Lidija Kolmanič, organizatorka kulturnega programa pri Območni izpostavi JSKD Ptuj, je povedala, da gre za srečanje otroških folklornih skupin širšega ptujskega območja.

Predstavitve so pripravili v dveh sklopih, eden se je začel ob 15.30, drugi del pa ob 17.30.

Sama opaža, da so na Ptujskem precej “močni”, kar se tiče folklornih skupin in folklornih plesov. Še posebej veliko podmladka je tam, kjer so močne folklorne skupine odraslih, saj se otroci in mladi zgledujejo po njih.

Prav tako v KPC Majšperk: Razstava velikonočnih izdelkov

Prav tako danes so v Kulturno-poslovnem centru Majšperk poskrbeli še za razstavo pirhov, ki so jih naredile članice DPD Svoboda Majšperk, Ustvarjalna klepetalnica. Večinoma gre za pirhe, ki so jih izpihale, pobarvale, nanje pa nalepile naravno vrvico, s katero so oblikovale različne vzorce. Naredile pa so tudi spomladanske cvetice, za katere so vzele naravne materiale, ki so jih pobarvale. To razstavo si lahko v naslednjih dneh še ogledate.

Več o območnem srečanju otroških folklornih skupin in o razstavi velikonočnih izdelkov boste kmalu izvedeli v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.