06:58, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: V Rušah gradijo “pump track”





Center urbanih športov v Rušah že dobiva končno podobo. Ob tem so pričeli še z gradnjo t.i. kolesarske tlačilne steze oziroma “pump track” po angleško. Proga bo del te ruške športne infrastrukture, ki bo uradno otvoritev doživela z 22. aprilom. V občini Ruše si že dolga leta prizadevajo postati športna občina, zato so ves trud vložili v pripravo Centra urbanih športov, ki bo mladim, manj mladim, tistim, ki šport jemljejo resno ali zgolj kot rekreacijo, ponudila vedno več. K “športni ponudbi” bodo pridružili še “pump track”, ki bo zagotovo privabil veliko mladih kolesarjev, v izjavi pojasnjuje ruški župan Uroš Razpet.

Uradna otvoritev 22. aprila

Proga in vsa ostala infrastruktura v Centru urbanih športov naj bi bila dokončana v roku 10 dni. Uporabniki, domačini, obiskovalci, tudi turisti bodo kapacitete lahko uporabljali že pred uradno otvoritvijo. Ta sledi 22. aprila. “Mi smo 22. april poimenovali Dan rekreativnega športa, ker smo nekak rekli, da to ne bi bila samo ena otvoritev, ampak da bi iz tega naredili nek dogodek, ki bi vsako leto v začetku pomladi označil, da se začnemo aktivno ukvarjati s športom,” pravi ruški župan.

Meni, da bo po otvoritvi naloga Centra za mlade, da razmisli o programih, ki bi jih na teh lokacijah lahko izvajali. Nekateri načrti sicer obstajajo, kot skate šola v maju, poskrbeli pa bodo tudi za vadbe hokeja za rolerjih, ki je nova pridobitev za Ruše.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.