10:44, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: V Svečini smo nazdravili z vinskimi kraljicami, ki so obiskovale svečinske vinarje





Svečinski vinarji so danes na široko odprli svoja vrata in povabili obiskovalce na pokušino vin, ki jih pridelujejo. Kar 17 jih je in vsakega od njih se danes ali pa kateri drugi dan splača obiskati. Našo ekipo je vinska kraljica Jožica Gornik vodila na eno od bolj odročnih lokacij, kamor je povabila tudi druge vinske kraljice. Sami pa smo si morali ogledati še skoraj dokončano teraso, od koder se vidi priljubljeno srce med vinogradi.

Patrik Gaube ponuja vino udeleženkam dneva odprtih vrat svečinskih vinarjev

Svečinsko vinsko kraljico Jožico Gornik smo srečali na poti od enega do drugega svečinskega vinarja. Zagotovo ni naključje, da je imela ob sebi še druge vinske kraljice, saj je danes dan odprtih vrat svečinskih vinarjev. Poleg nje je bila še ena domača kraljica, mariborska, manjkale pa niso še ljutomerska, ptujska, kogovska in iz Starš. Rekla, je, da jih čaka kar veliko dela, saj želijo obiskati vseh 17 vinarjev.

Pri vodenju ji je bila v pomoč mariborska vinska kraljica Neža Jarc, ki je pravzaprav prav tako doma iz Svečine, zato tja vabi goste, da si ogledajo te lepe vinorodne kraje.

Raznolika ponudba odličnih vin

In potem so vinske kraljice šle po svoji poti naprej, mi pa smo pri Kmetiji Valdhuber Čeh preverili, katere vrste vina imajo in katere priporočajo. Robert Čeh nam je povedal, da imajo kar nekaj nagrajenih vin.

Sprejel nas je tudi Patrik Gaube, ki je povedal, da so sami dali na pokušino že poletna vina.

Dostop na teraso, s katere se vidi srce med vinogradi

Srce med vinogradi

Na kmetiji Dreisiebner pa so skoraj že dokončali novo teraso, s katere se vidi priljubljeno srce med vinogradi. Nekaj zadev še morajo dokončati, a danes so svojim obiskovalcem ponudili pogled na srce, h kateremu želi veliko ljudi, ne samo iz Slovenije in sosednje Avstrije, ampak tudi od drugod.

Sicer pa svečinski vinarji verjamejo, da bo še veliko lepih dni, kot je današnji, da bodo obiskovalci prišli do njih in spoznali, kaj je dobra vinska kapljica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.