04:17, tor, 30. Apr

FOTO in VIDEO: V Vuzenici pripravili tradicionalen koncert ob dnevu žena





Prav na večer osmega marca, dneva žena, so v telovadnici OŠ Vuzenica pripravili tradicionalni koncert ob dnevu žena. Občina Vuzenica ga je podarila občankam, prav tako pa tudi obiskovalkam, ki so prišle iz drugih občin. Prišli pa so tudi moški. Skupaj so uživali ob recitalu pesmi učencev osnovne šole ter koncertu skupine Wankmueller in pevca Mirana Rudana.

Telovadnica se je napolnila do zadnjega kotička, toliko obiskovalk in obiskovalcev je namreč prišlo na koncert. Več let ga pripravlja Občina Vuzenica s sodelovanjem Osnovne šole Vuzenica, vsako leto pa poskrbijo za dober izbor nastopajočih glasbenikov, s katerim popestrijo večer in se zahvalijo ženskam za njihov trud in delo.

Vuzeniški župan Franjo Golob se je tako tik pred koncertom zahvalil ženskam in jih pohvalil. Vsaj enkrat na leto se namreč spomnijo na ženske, prav za osmi marec, ob dnevu žena pa jim podarijo koncert.

Urška Pevec Kastelic, pevka v ansamblu Wankmueller, pa je za naš medij izpostavila, da je mamica dveh otrok in vesela žena, prepeva pa tudi v ansamblu, v katerem so ostali člani moški. Poudarila je, da jo čuvajo kot zaklad.  Dejala je, da je v narodno zabavni glasbi več moških, a ženske, ki so prisotne, dajejo mehkobo in toplino tudi tej glasbi. In pevke, ki so del ansamblov, so velikokrat mame, zato morajo biti po besedah Pevec Kasteličeve nežne do sebe. Pa tudi usklajevati urnike z družino, saj posel ni lahek. V tistem času, ko so drugi namreč prosti, ansambli s svojimi nastopi skrbijo za njihovo zabavo.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.