22:57, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: V Vuzenici ta vikend svetovni pokal v slalomu na rolerjih





Smučarski klub Vuzenica letos drugo leto zapovrstjo organizira svetovni pokal v slalomu na rolerjih, ki se uradno imenuje I feel Slovenia World Cup Inline slalom Vuzenica. Dogajanje je organizirano od petka do nedelje v Vuzenici in na Sv. Primožu na Pohorju. Prijavljenih je 127 tekmovalcev iz desetih držav, kar je več kot lani.

Smučarski klub Vuzenica se s slalomom na rolerjih ukvarja že več let, vse skupaj pa se je začelo kot nadomestni trening, ki so ga zunaj zimske sezone organizirali za otroke iz kluba. 

Na letošnjem tekmovanju poleg domačih, glede na prijave, pričakujejo še tekmovalce iz Hrvaške, Češke, Španije, Nemčije, Italije, Latvije, Poljske, Srbije in Slovaške. Tekmovalci tekmujejo na progi, dolgi 250 metrov, na kateri je postavljenih več kot 30 količkov.

Medtem ko se bodo tekme odvijale na progi v okoli osem kilometrov oddaljenem Sv. Primožu na Pohorju, pa bo vso ostalo dogajanje potekalo v Vuzenici, kjer bodo na zaslonih tudi prenašali tekmovanje in poskrbeli za spremljajoči program.

Organizatorji ocenjujejo, da bodo udeleženci dogajanja v širšem lokalnem okolju v prihodnjih treh dneh ustvarili od 160 do 200 turističnih nočitev, širša prepoznavnost Zgornje Dravske doline pa je poleg športa tudi eden od ciljev organizacije takšnih dogodkov, je še povedal Škerjanc.

Marcel Škerjanc iz SK Vuzenica  je povedal, da je v Vuzenico prišlo 127 tekmovalcev, kar je enkrat več od lani. Prišli so kar iz desetih držav.

“Eno je za naše otroke, drugo je za promocijo našega kraja in širše regije. Tu živimo, to želimo spraviti v svet,” je še dejal Škerjanc.

Franjo Golob, župan občine Vuzenica, pa nam je povedal, da je izredno ponosen in hvaležen SK Vuzenica, ki je drugo leto zapored pripeljal pokal ravno v Vuzenico. “Tukaj se zgrne precej ne samo športnikov, ampak je lepa priložnost za razvoj turizem. Prikaz vsega, kar Vuzenica nudi, in ne samo Vuzenica, tukaj je precej kulinarike koroške regije in tukaj smo zopet kot Koroška v enem.”

Senta Kričej Lorenci, direktorica TIC Vuzenica: “Tudi letos se želimo predstaviti z našim naravnim bogastvom, našimi turističnimi znamenitostmi, tako da na stojnicah predstavljamo Vuzenico in okolico z kulinarično ponudbo.”

Predsednik smučarskega kluba Vuzenica Janez Bijol: “Tudi jaz bi se rad zahvalil lokalni skupnosti na čelu z županom Franjotom za pomoč. Če lansko leto ne bi naredili asfalta, tudi tekme ne bi bilo.”

Kako je bil videti trening si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.   

Otvoritveno slovesnost in novinarsko konferenco si lahko ogledate spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.