21:20, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Včeraj so se tudi s spremljevalnim programom začeli Dnevi Arnolda Tovornika, odprli so razstavo risb in predstavili knjigo o Angelci Janko Jenčič





Nova edicija Dnevov Arnolda Tovornika je v Selnico ob Dravi prinesla prvo večerno gledališko predstavo, obenem pa tudi odprtje tematske razstave Risba letošnjega gledališkega prostora in predstavitev knjige o ruški igralki Angelci Janko Jenčič.

Selniška županja Vlasta Krmelj je tako ob začetku Dnevov Arnolda Tovornika poudarila, da so zdaj ti dnevi zaživeli v polnem sijaju in da so še boljši, kot so bili.

Najprej so odprli tematsko razstavo Risba letošnjega gledališkega prostora. Več o njej je povedal Oto Vogrin, tako o širokem izboru avtorjev kot tudi glede na tematiko. Razhstava namreč predstavlja 30 let.

Odprtju razstave pa je sledila predstavitev knjige o Angelci Janko Janko Jenčič . Vili Rezman in nekaj drugih avtorjev je predstavilo svoje poglede in dognanja na delo Janko Jenčičeve, prisotni pa so bili tudi njeni sorodniki. Angelca Janko Jenčič je bila iz Ruš, sodobnica Arnolda Tovornika, s katerim je tudi stala na odru v gledaliških predstavah in v filmih.

Samo Jenčič, sin Angelce Janko Jenčič, pa je povedal več o tem, kakšna je bila njegova mama doma, v družinskem okolju in kako je hodil z njo na gledališke vaje in predstave.

Tone Partljič, Vili Rezman in drugi na odprtju razstave in predstavitvi knjige Angelce Janko Jenčič
Razstava Risba letošnjega gledališkega prostora je bila odprta na prvi dan Dnevov Arnolda Tovornika
Knjiga o Angelci Janko Jenčič
Sliki Angelce Janko Jenčič

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.