21:14, ned, 12. Maj

FOTO in VIDEO: Z dijaki v Mariboru kuhal vrhunski Bine Volčič





Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru si nenehno prizadevajo dijakom ponuditi nove, zanimive izkušnje, ki jim lahko kasneje koristijo pri opravljanju njihovih poklicev v panogah gostinstva in turizma. Še posebej ponosni so, ko se vabilu odzovejo vrhunski chefi, kot je tudi Bine Volčič, ki je z dijaki delil svoje bogato kulinarično znanje in kreativnost.

Bine Volčič je končal Šolo visoke francoske kulinarike Le Cordon Bleu v Parizu, ki je najbolj znana na svetu. Potem se je začel njegov neverjetno vzpon, ki so ga zaznamovale številne pomembne prelomnice. Vzpostavil je restavracijo Promenada (Sava Hotel & Resorts na Bledu), 4 sezone bil nepogrešljiv član stroge kuharske žirije v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa, kasneje pa tudi v licenčnem šovu MasterChef, v Ljubljani je odprl lastni bistro Monstera, ki je bil leta 2020 nagrajen z Michelinovo zeleno zvezdico za trajnostno gastronomijo.

Postavil je moderno domačijo

V zadnjem obdobju pa se Bine igral z rešitvami, kako ponuditi gostom kulinariko v še bolj pristni različici. V mirnem ruralnem okolju zahodnih obronkov Goričkega sta z ženo Katarino postavila moderno »domačijo«, ki ponuja dom in zatočišče, sproščen umik in obloženo mizo dobrot, nabranih iz narave in pridelanih na bližnjih kmetijah. Posestvo Monstera je postalo priljubljena kulinarična destinacija na Goričkem, ki jo obiščejo tisti, ki si želijo pristnega stika z naravo v vseh pogledih.

Poleg svobodne avtorske kuhinje z inspiracijami iz celega sveta Bineta zaznamuje trud za kuhanje s čim manj odpada (zero waste cuisine), ki ohranja naravo za prihodnje generacije. V tem smislu se trudi uporabiti kar največji del »surovine« in na kreativen način postreže tudi tiste užitne dele rastlin in mesa, ki so jih kuharji prej zavrgli.

Bine je z dijaki gostinstva delil svoje dragocene izkušnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.