04:17, pon, 6. Maj

FOTO in VIDEO: Za ljubitelje glasbe in humorja: Indexi i prijatelji, Banda Ferdamana in Bakalina Velika na Festivalu Lent





Sinočnje dogajanje na prizoriščih Festivala Lent je postreglo z legendarnimi Indexi na Glavnem odru, z Bakalino Veliko na Jurčkovem – Večerovem odru, z impro “predstavo” Bande v Vetrinjskem dvoru. In seveda še z mnogimi drugimi dogodki.

A poglejmo, kako je bilo na omenjenih odrih.

Nepozabni Indexi z gosti in izbranimi pesmimi  začarali vse

Indexi so navdušili publiko na Trgu Leona Štuklja, kjer je ponovno postavljen Veliki oder Festivala Lent. Povabili so množico pevcev in pevk z balkanske scene, ki je leta in leta proizvajala kakovostne glasbenike. Kot povezovalec med posameznimi nastopi je bil Zoran Predin, ki je tudi zapel eno od pesmi. Sicer pa na odru niso manjkali Halid Bešlić, Branko Đurić- Đuro, Zoran Predin, Dejan Cukić, Boris Novković, Dado Topić, Marko Kutlić, Nermin Puškar, Saša Dragaš, Dražen Žerić – Žera, Aida Mušanović Arsić, Vlado Kalember.  Predin je na začetku koncerta povedal tudi več o Indexih.

Zasedba Indexi, ki jo sestavljajo Marko Kutlić, Dean Cukić, Fadil Redžić, Peco Petej, Neno Jurin, Sinan Alimanović, Muris Varajić, je sicer bosanska pop rock skupina z najdaljšim stažem in eden najboljših bendov nekdanje Jugoslavije, ki je blestel in navduševal poslušalce vse od leta 1962 do 2001.

Vlado Kalember je z Indexi zapel Sve ove godine dala bi za jednu noć
Halid Bešlić in Indexi na Festivalu Lent poželi velik aplavz
Boris Novković z Indexi na Glavnem odru Festivala Lent
Branko Đurić Đuro je z Indexi zapel romantično pesem
Festival Lent: publika na koncertu Indexi i prijatelji

Večer improvizacije v Vetrinjskem dvoru z Bando

Impro večer z Bando pa je napovedal modo iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, celo sintesajzerje, saj se je originalna zasedba Bande ferdamane vrnila na odrske deske. Improvizacijsko gledališče jih je združilo pred leti. In kakor koli se še sliši improvizacija enostavna, je daleč od tega, da bi bilo enostavna. Impro prizorov ne moreš ponavljati, saj sproti izgubijo prvotni čar, lahko pa narediš nove, publika pa ti zapove, v katero smer moraš. Ali pa drugi člani impro gledališča. In v Vetrinjskem dvoru je bilo polno izzivov za Bando Ferdamano. Jernej Jerovšek, Jani Šumak, Mojca Frim, Petko Čakrevski, Vid Šumak, Toni Cahunek, Matevž Biber so vse premagali.  Pokazali so razne improdiscipline, od neznanega predmeta do marsičesa, celo do umora.

Festival Lent: Banda Ferdamana v Vetrinjskem dvoru. Foto: Luka Š.
Festival Lent: Banda Ferdamana v Vetrinjskem dvoru. Foto: Luka Š.
Festival Lent: Banda Ferdamana v Vetrinjskem dvoru. Foto: Luka Š.

Bakalina Velika na Jurčkovem Večerovem odru

Bakalina Velika je očarala publiko na Glavnem trgu s poduhovljenimi pesmimi, ki so zapeljale poslušalce v čisto nek drug svet. Za mnoge nenavadne pesmi in melodije so prinesle tistim, ki so jim prisluhnili nove dimenzije, vrata, skozi katera so stopila tako v mistični kot realistični svet na zasneženo goro, v jamo, ob reko, med drevesa, na planinske pašnike, v ruševine stare cerkve ter pod stoletno Križarjevo tepko.  Peli in igrali na instrumente  so Jani Kutin, vokal, besedila; Samo Kutin, hurdy gurdy, tampura brač, lutnja, vokal; Dejan Lapanja, električna kitara, tampura brač; Matej Magajne, električna kitara, bas kitara, harmonij, vokal; Marjan Stanić, bobni, tolkala; Andrea Pandolfo, trobenta, krilni rog, francoski rog.

Bakalina Velika na Jurčkovem Večerovem odru Festivala Lent. Foto: Luka Š.
Pevec Jani Kutin iz skupine Bakalina Velika na nastopu na Jurčkovem Večerovem odru Festivala Lent. Foto: Luka Š.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.