03:47, pon, 29. Apr

FOTO: Kangler oddal svoj glas na predčasnih volitvah: “Gledam naprej, ne oziram se na preteklost”





Nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki ponovno kandidira na lokalnih volitvah za mariborskega župana, se je danes udeležil predčasnih volitev.

Franc Kangler je dejal, da je odšel na predčasne volitve, “glede na to, da sem z mojo ekipo v polnem teku in da ni nobena skrivnost, da imam še malo kmetijo, in če bo vreme in bog dal, imam v nedeljo še kaj za postoriti. Da se ne zmotim takrat z volitvami, sem izkoristil to priložnost.”

Pričakuje, da bo v drugem krogu

V Mariboru je kar 15 kandidatov za župana, zato se lahko pričakuje, da bo tudi drugi krog volitev. Kangler odgovarja na vprašanje, s kom želi biti v drugem krogu: “Bodimo realni, ankete so eno, glas ljudstva je drugo. jaz pričakujem, da se bom uvrstil v drugi krog, kdorkoli bo v drugem krogu, bom vesel. Volitve so stvar dialoga in ljudje se bodo odločali na podlagi programa in vsebine, zaupanja v kandidata. Gledam naprej, ne oziram se na preteklost. Jaz sem prepričan, da lahko Mariboru marsikaj ponudim, kot smo že doslej.”

“Boril sem se za Maribor in borim se še naprej”

Pravi, da ne gre toliko samo za vztrajnost, “ampak za politično kilometrino v preteklosti. Tudi aktualni župan lahko pove, da sem tudi kot državni sekretar služil Mariboru in Sloveniji. Vedno, ko sem bil v Državnem svetu, sem si prizadeval za skladnejši regionalni razvoj Slovenije. Boril sem se za Maribor in borim se naprej za mesto Maribor, za ljudi.”

Franc Kangler ocenjuje letošnjo kampanjo kot dobro

Letošnjo kampanjo ocenjuje kot dobro

Samo letošnjo kampanjo ocenjuje kot dobro “proti pričakovanju. Moram reč, da sem bil presenečen, ni bilo nizkih udarcev, da nekdo malo pošlata aktualnega župana, to si pa zasluži. Moram reč, da ne morem niti enega izpostaviti, da bi bil do drugega žaljiv. Če si aktualni župan, moraš sprejeti tudi kritiko, očitke. In seveda, moraš dati tudi odgovore na tisto kritiko. To se dogaja na soočenjih oziroma se je dogajalo.” Na vprašanje, zakaj je v Mariboru kar 15 kandidatov za župana, pa pravi: “Zato, ker marsikomu ni vseeno, kam gre za svet in, predvsem, kam gre Maribor. Po mojem prepričanju je Mariborčane veliko motilo, da se je gradilo samo v centru, strogem centru.”

Zadnja dva dneva, ki sta na voljo za predvolilni boj, bo izkoristil za udeležbo na soočanjih. Tako Kangler pravi, da se bo udeležil še današnjega soočenja na BK TV in jutrišnjega na POPtv in da bo to dovolj, da ljudje ocenijo kandidate.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.