13:26, sob, 27. Apr

FOTO: Klapa Šufit na drugem večeru Zimske pravljice privabila ljubitelje dalmatinskih klap





Sinočnji večer je bil v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, kjer se te dni odvija Zimska pravljica, v znamenju dalmatinskih napevov, saj je bila na odru odlična klapa Šufit.

V Sveti Trojici so jesensko Trilogijo prestavili na čas, ko imajo sicer Zimsko pravljico. Večer pred uradnim začetkom Zimske pravljice je bila na odru Saša Lendero, na prvem uradnem večeru pa sta si roke podala Masayah in Magnifico. Sinoči pa je bil čas za dalmatinske pesmi in znano klapo Šufit.

Klapa je bila pred leti že v Sveti Trojici, tako da so člani vedeli, kam gredo. Pred leti so zapeli v cerkvi, takrat je bil njihov koncert bolj komorni, je dela Teo Bikić in dodal, da so takrat izbrali tudi takšne pesmi.

Zdaj pa so poskrbeli za tak izbor pesmi, da bi ljudje občutili boič, hkrati pa se imeli tudi zabavno. Tako so se zvrstile znane pesmi, ki jih je občinstvo pod odrom znalo na pamet. Marsikdaj so tako pevci za nekaj trenutkov utihnili, da se je slišalo, kako prepeva občinstvo.

“Ljudje uživajo, občinstvo je prekrasno, kulturno, poje z nami. Nam je bilo nocojšnji večer res užitek,” nam je na koncu povzel občutke Teo Bikić.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.