02:17, pet, 3. Maj

FOTO: Kulturni dan v Prevzgojnem domu Radeče





Mladoletniki iz Prevzgojnega doma Radeče so ob nedavnem kulturnem prazniku s pomočjo pedagoginje pripravili program, ki so ga poimenovali spominska ura. Namenjen je bil spominu na našega največjega pesnika Franceta Prešerna.

Trije mladoletniki, ki so vodili program, so v svoje goste povabili »Franceta Prešerna«, mladoletnik v vlogi voditelja televizijske oddaje pa je z njim opravil intervju. Priznal je, da je v tem času in prostoru precej drugače, kot je bilo v njegovem stoletju. Ni se še privadil na vse, zato je bil kar malce zbegan. Prisotne je seznanil z dejstvi, povezanimi z njim, o katerih se Slovenci ne učijo v osnovnih šolah.

Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij

Predvsem pa se je čudil govoru, ki ga uporablja današnja mladina, anglizmov sploh ne razume. Slovenci imamo jezik, ki ga pozna bolj malo ljudi po svetu in je ravno zato naša posebnost. Vsem prisotnim je sporočil, naj poslušajo svoje srce in najdejo svoje poslanstvo. Če čutijo, da morajo ostati doma, naj ostanejo, če pa jih žene v svet, naj gredo. Naj najdejo svoj talent in verjamejo vase. Z izvedeno prireditvijo so mladoletniki Prevzgojnega doma Radeče dokazali, da imajo veliko talentov, le spodbuditi jih je potrebno – sprva, da jih odkrijejo, nato pa, da nikoli ne obupajo na poti do cilja.

Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij

Na pustni torek so mladoletnike obiskale tudi različne maškare. Mladoletnikom so na dvorišču doma pripravile pustno dogajanje s peko mišk in glasbo ter jim poskušale pričarati pustno vzdušje. Iz mladoletniških vrst sta se jim z maskami pridružila tudi France Prešeren in šejk.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.