02:30, pet, 26. Apr

FOTO: Kungoška občina korak bližje sodelovanju z občino Bled na več področjih





Županja Občine Kungota Tamara Šnofl, si je med drugim zadala nalogo promovirati in razvijati turizem s poudarkom na povezovanju – tako znotraj občine, kot tudi med sosednjimi občinami in preko meja.

Povezovanje med občinami, izmenjava izkušenj, idej in primerov dobrih praks je dodana vrednost delovanja občine, ki pomaga ustvarjati nove zgodbe in krepiti razvoj za kar najboljše okolje za življenje občanov, so zapisali na spletni strani Občine Kungota.  In zato je županja Kungote včeraj, 8. 4. 2022, skupaj z manjšo delegacijo obiskala Občino Bled.

“Vzpostavitev sodelovanja z Občino Bled nam odpira nove možnosti povezovanja, dopolnjevanja, še posebej pri pripravi in izvedbi skupnih dogodkov, kjer se lahko bolje spoznavamo in učimo drug od drugega,” so zapisali in opredelili področja sodelovanja, ta poleg strokovnih služb občinske uprave zajemajo turizem, kulturo, šolo, medgeneracijski center in sodelovanje društev.

Delovni obisk predstavnikov občine Kungota na Bledu. VIR :Spletna stran Občine Kungota

Bogate izkušnje Občine Bled na področju turizma bodo pomagale pri predstavitvi know-how-a ponudnikom in delavcem v turizmu. Sodelovanje na področju kulture in umetnosti, bo prineslo predvsem seznanitev z aktivnostmi društev in gostovanje na dogodkih, prav tako menijo. Na področju izobraževanje se bodo spoznali predstavniki šol in vrtcev za oblikovanje posameznih programov, s katerimi bi spodbudili izmenjavo izkušenj in ustvarili skupne projekte, šole v naravi, športne dneve, itd. Gorenjska in Podravska regija imata svoje specifike, ki jih otroci lahko spoznavajo pri tesnejšem sodelovanju in izmenjavi zgodb iz vsakodnevnega življenja .

Obe občini si želita ustvarjati kar najboljše okolje za življenje svojih občanov, krepiti spoštovanje in strpnost na družbeni ravni ter si prizadevati za gospodarski razvoj, infrastrukturo in turistični razcvet na gospodarski ravni. Zelo pomembno je, da z odprtim dialogom upoštevamo aktualna vprašanja lokalnega pomena z namenom uspešnejšega gospodarskega in kulturnega razvoja naših lokalnih skupnosti. S povezovanjem občanov, lahko izmenjamo veliko dobrih zgodb in krepimo razvoj obeh občin.

Fotografiji: Delovni obisk predstavnikov občine Kungota na Bledu. VIR: Spletna stran Občine Kungota

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.