15:13, pon, 20. Maj

FOTO: Mariborski osnovnošolci porisali skoraj 3000 kamnov z dobrimi željami za Dravo





S podelitvijo donatorskih čekov se je včeraj na Centralni čistilni napravi Maribor zaključil projekt Varujmo svojo kapljico vode, v katerem so mariborski osnovnošolci spoznavali pomen skrbnega ravnanja z vodo in ustvarjali Pot dobrih želja za Dravo. Mladi so v sklopu projekta pobarvali in z dobrimi željami popisali več kot 2900 kamnov in tako tudi na simboličen način pokazali, da jim je mar za Dravo.

Projekt Varujmo svojo kapljico vode je tradicionalni projekt družbe AquaSystems, ki upravlja Centralno čistilno napravo (CČN) Maribor

Osnovnošolci v projektu spoznavajo pomen vode za življenje, od kod priteče v hišo, kje vse nastaja odpadna voda in kako jo očistijo v čistilni napravi. Izobraževalne vsebine vsako leto dopolnijo s kreativnim izzivom – letos so mlade spodbudili, da kamne, nabrane ob Dravi, porišejo in popišejo z dobrimi željami za reko, ki je že od nekdaj pomemben del Maribora in njenih prebivalcev.

»Podjetje Aquasystems nas je povabilo k sodelovanju v projektu Varujmo svojo kapljico vode, ki smo se ga z velikim veseljem udeležili. Izjemno pomembno se mi namreč zdi, da že najmlajši otroci spoznavajo pomen vode za naše življenje ter so ozaveščeni o pomembnosti ohranjanja čistih voda. Učenci so z navdušenjem sproščali svojo kreativnost ter barvali kamenčke in zapisovali lepe misli za reko Dravo« je povedala učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Draga Kobala Manuela Soršak.

Da je bilo navdušenje med mariborskimi osnovnošolci res veliko, dokazuje tudi ogromno število pobarvanih kamnov z dobrimi željami. V družbi AquaSystems so jih zbrali nekaj več kot 2900, ustvarili pa so jih učenke in učenci enajstih mariborskih osnovnih šol. Organizatorji zaradi epidemije niso mogli izpeljati zaključnega dogodka, v katerem bi zbrane kamne razporedili vzdolž Drave na Lentu in tako sestavili Pot dobrih želja za Dravo, so pa njihove fotografije objavili na svoji Facebook strani in tako ustvarili virtualno pot.

»Letošnji odziv je presegel vsa naša pričakovanja. Potrjuje, da delamo prave stvari, saj moramo ravno naše najmlajše učiti o pomembnosti skrbi za zdravo in čisto Dravo. Izredno ponosni smo, da lahko h grajenju njihovega zavedanja skozi takšne projekte prispevamo tudi mi, ki z našo dejavnostjo varujemo enega največjih evropskih vodotokov in ga ohranjamo tudi za prihodnje generacije,« je izpostavil mag. Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems.

AquaSystems se bo šolam za njihovo sodelovanje zahvalil z donacijami

Družba bo z donacijo v višini 500 evrov nagradila šolo, ki je prispevala največ kamnov (OŠ Draga Kobala Maribor), z donacijo 350 evrov šolo na drugem mestu (OŠ Martina Konšaka) in z donacijo 250 evrov šolo na tretjem mestu po številu ustvarjenih kamnov (OŠ Toneta Čufarja Maribor). Preostale šole (OŠ Duplek-POŠ Zgornji Duplek, OŠ Miklavž na Dravskem polju, OŠ Ludvika Pliberška Maribor, OŠ Kamnica, OŠ Prežihovega Voranca Maribor, OŠ Bojana Ilicha, OŠ Janka Glazarja Ruše in OŠ Leona Štuklja Maribor) bodo prejele donacijo v višini 100 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.