14:06, sob, 18. Maj

FOTO in VIDEO: Martinovanje v Mariboru se je že začelo





Vinarji, vinogradniki in drugi ljubitelji vina se veselijo konca tedna, ko prihaja martinovo. To je v vinorodnih okoljih pomemben čas, ko se po starih šegah mošt s krstom spremeni v vino. Letošnji dogodki bodo še bolj obiskani, saj je martinovo na soboto, v Mariboru pa se je začelo že dan prej.

V petek se predstavlja 21 ponudnikov.

sobotnem osrednjem programu se bo predstavilo 32 vinarjev in 12 gostincev, točno ob 11.11 pa se bo začel uradni program s krstom mošta. Čez dan bodo za zabavo poskrbeli pihalni orkester KUD Pošta, študentska folklorna skupina, Darja Gajšek s Špas kvintetom, Polkaholiki in zasedbo Nova Pot.

Za obiskovalce bodo na treh ločenih prodajnih mestih organizatorji zagotovili 20.000 povratnih kozarcev, tam bo mogoče kupiti tudi kupone, ki jih bodo pozneje lahko unovčili pri ponudnikih. Ob tem bodo v obeh dneh poskrbeli za brezplačen avtobusni promet od 16. ure naprej.

Načrti za v prihodnje so zelo ambiciozni

“Martinovanje je tradicionalno praznik vinogradnikov in vinarjev, v Mariboru pa ga razvijamo tudi v urbano praznovanje naše odlične gastronomije. Glavno pozornost namenjamo širokemu vključevanju in promociji lokalnih ponudnikov, izboljšanju uporabniške izkušnje na prizoriščih in osveščanju glede kulture pitja vina,” je pojasnil Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor.

Z organizacijo dvodnevnega “štajerskega novega leta” kot nekateri imenujejo martinovanje, si obetajo tudi več gostov iz drugih delov države in tujine, predvsem iz Avstrije in Hrvaške, ki bodo v mestu ostali kakšen dan ali dva več kot so doslej. Načrti za v prihodnje so zelo ambiciozni, Štruc pa ob tem pravi, da mora martinovanje postati njihov Oktoberfest.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.