07:34, ned, 28. Apr

FOTO: Mesto Split ima table s številnimi prepovedmi, med drugim se na javnih mestih ne sme piti alkohola in bruhati





Mesto Split je na najpogostejših krajih v starem mestnem jedru postavilo info table, kjer obiskovalce obveščajo o pravilih obnašanja v tem mestu.

“Vsem gostom in obiskovalcem želimo, da bi se v Splitu počutili udobno in dobrodošli, ob spoštovanju pravil, ki našim sokrajanom v središču mesta omogočajo nemoteno življenje,” so zapisali na družbenih omrežjih, na Facebook strani Mesta Split.

Pravzaprav nič nenavadnega na prvi hip, a ko se pogleda vsebino info tabel, se vidi, da opozarjajo na nekatere prekrške, za katere imajo določene tudi globe.

Informativna tabla v središču Splita. Vir: Facebook, Grad Split

Bodite pozorni na lokalne zakone, so zapisali in dodali, da kazni znašajo do 300 evrov.

Tako je prepovedano prinašanje in uživanje alkohola na javne površine. Zapisali so, da naj turisti ostanejo v barih in se imajo tam dobro.

Ker so v središču mesta še vedno doma ljudje, naj bodo turisti tišji. Za kričanje in glasne zvoke naj obiščejo Poljud, dodajajo.

Prepovedano je biti brez majice oziroma biti samo v kopalkah. Oblačila za plažo naj bodo samo za plažo, so poudarili.

Prosijo še, da naj se opravljanje potrebe naredi v sanitarijah. In s tem mislijo prave sanitarije, ne pa stene, so dodali.

Na koncu pa so še napisali, da naj ne pozabijo v Splitu uživati.

Vse naštete prekrške sicer obravnavajo kot prekšrke s področja javnega reda in miru, globe za te prekrške pa znašajo do 300 evrov. Prekrškov, ki se jih ne sme delati v Splitu, je sicer še več, po poročanju STA, gre še za spanje na javnih površinah, uživanje hrane in pijače na javnih površinah, torej v parkih in zelenicah. Prepovedano naj bi bilo tudi zadrževanje v gostinskih lokalih po koncu obratovalnega časa, plezanje ali sedenje na spomenikih in spominskih ploščah ter plezanje in kopanje v fontanah. Ne sme pa se tudi bruhati na javnih površinah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.