10:17, sob, 27. Apr

FOTO: “Modri vitezi” darovali kri v UKC Maribor





Motoristi motorističnega kluba Blue Knights (BK) Slovenia, so se odločili, da darujejo kri. Danes dopoldne so slednje storili v UKC Maribor.

Vir: Blue Knights SLO
Vir: Blue Knights SLO

“Počasi se bliža konec motoristične sezone. Ko se ozremo nazaj ugotavljamo, da je kot vsako leto do sedaj cesta ponovno vzela “svoj davek”, žal tudi med motoristi. Ker prepogosto to opazujemo tudi po službeni dolžnosti (99 % članstva smo policisti) smo se odločili da v kolikor tega ne moremo preprečiti bomo poškodovanim pomagali po najboljših močeh. S tem je padla ideja, da darujemo kri kot pomoč žrtvam prometnih nesreč saj nikoli ne vemo kdaj jo bomo potrebovali tudi sami,” je povedal Stane Golob, predsednik BK Slovenia.

Vir: Blue Knights SLO
Vir: Blue Knights SLO

Danes so v ta namen izvedli krvodajalsko akcijo katera je v celoti uspela. S strani članov Blue Knights Slovenia I se je zbralo 20 darovalcev. “Skupaj smo prispevali približno 10 litrov te dragocene tekočine. Člani moto kluba so prišli iz Štajerske, Koroške, Celjske in Posavske regije,” je dejal Golob, k temu pa dodal, da je prepričan, da je vsak deciliter, ki se ga zbere dragocen. “Žal moram nekoliko okrcati motoriste ostalih motorističnih klubov na ožjem Štajerskem območju za pasivnost pri udeležbi zaradi česar smo se v klubu odločili, da bo takšna akcija postala tradicionalna,” je še dodal na koncu.

Ob tem pa je že napovedal datum naslednje krvodajalske akcije, ki bo septembra prihodnje leto, pod geslom “DARUJ TUDI ZATE JE”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.